U NEDJELJU HODOČAŠĆE KRAPINSKOG DEKANATA MAJCI BOŽJOJ JERUZALEMSKOJ NA TRŠKOM VRHU

Veliki jubilej župnika Tomice Šestaka, a tjedan kasnije i mlada misa vlč. Tonija Potrebića – Krapina dobiva svećenika nakon 66 godina

Objavljeno: 25.06.2018. AB

Već nekoliko godina za redom, prve nedjelje u srpnju svećenici Krapinskog dekanata, predvođeni dekanom Tomicom Šestakom, organiziraju hodočašće župa toga dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu. Tako će biti i ove nedjelje, 1. srpnja, a mise su u 7 i 9 sati, dok je središnje euharistijsko slavlje u 11 sati. Prije glavne mise u cintoru s početkom u 10.30 sati uslijedit će pobožnost Križnoga puta, a ujedno će vjernici imati priliku za ispovijed.

Svetu misu u 11 sati predvodit će u zajedništvu svećenika Krapinskog dekanata,  domaći župnik Tomica Šestak, koji će tom prilikom proslaviti 25 godina svećeništva. Na misi će propovijedati mons. Nedjeljko Pintarić, također srebrnomisnik, a nakon mise bit će prigodni domjenak za sve.

Također, župa sv. Nikole biskupa u Krapini priprema se za mladu misu vlč. Tonija Potrebića, koju će slaviti u nedjelju, 8. srpnja, s početkom u 10 sati.

Za župu te Grad Krapinu veliki je to i značajan događaj, s obzirom na to da je župa imala mladomisnika još prije 66 godina, koju je tada proslavio vlč. Ivica Hršak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba