OPĆINA JESENJE SVEČANOM SJEDNICOM PROSLAVILA SVOJ DAN

MLADOST, TRUD I RAD: “Najvažniji projekt koji prijavljujemo je izgradnja dječjeg vrtića, vrijedan oko pet milijuna kuna”

Objavljeno: 21.06.2018. zagorjeinternational

Održana je svečana sjednica povodom proslave Dana općine Jesenje. Na samom početku, posjetitelji su mogli uživati u nastupima jesejanskih mališana, a zatim je sve prisutne pozdravio načelnik Andrija Ranogajec, koji je istaknuo najvažnije projekte.

– Trenutno pripremamo nekoliko značajnijih projekata prema EU fondovima, a najveći je svakako izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u vrijednosti oko pet milijuna kuna, za koji je moguće dobiti 90 posto sredstva. Nadalje, u pripremi je projekt prema mjeri 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”. Na mjeru 7.4.1. ponovno ćemo prijaviti projekt Turističko – informativnog centra u Donjem Jesenju, uz Lovne staze krapinskog pračovjeka, jer, nažalost, na prošlom natječaju nije prošao. Tu su i projekti koji su prijavljeni i čekamo rezultate, poput projekta sanacije klizišta, koji je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, te projekta izgradnje dizala uz Dom kulture, koji je prijavljen na natječaj Ministarstva branitelja. Nastavak radova na području općine Jesenje ove godine zasniva se na modernizaciji vodovodnog sustava. Ukupna vrijednost radova na sustavu vodoopskrbe iznosi oko 500 tisuća kuna – istaknuo je načelnik Ranogajec, pa svoj govor zaključio vrlo upečatljivom rečenicom.

Kvalitetan život

– Znamo tko smo, kaj hoćemo i kam idemo. Svoji smo na svojemu i ne damo se maknut, pustili budemo korijene duboko u tu našu jesejansku zemlju – rekao je.
Jesejancima je Dan općine i župe čestitala zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

– U svim proteklim godinama postojanja općine, nastojao se osigurati kvalitetan život za žitelje ovog kraja, drago mi je što se to nastavlja ovim infrastrukturnim radovima, a njeguje se i ona tradicija poštivanja rada organizacija civilnog društva, podržava se i rad osnovne škole te se cijeni mladost, trud i rad. Drago mi je što mi danas ovdje, uz mladog načelnika, uz mladog svećenika, imamo i slavlje mladih obitelji i to je ono što nam treba u našim manjim sredinama – istaknula je Petek.
Prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

U sklopu svečane sjednice, održano je darivanje djece rođene u prvoj polovici ove godine, kao i dodjela općinskih nagrada.

Dodjela nagrada

Plakete za doprinos ugledu i promociji općine dobili su Autolimarija “Sitar” i Udruga vinogradara, podrumara i prijatelja dobrog vina “Sv. Martin”, koja ove godine slavi 20. obljetnicu, plakete za iznimna postignuća Željko Klasić, Petar Malogorski i Branko Artić, a dodijeljena su i priznanja dugogodišnjim darivateljima krvi. Dobili su ih: Ivana Ranogajec, Jasmina Ranogajec, Ivan Draganić, Danijel Klasić, Ivica Kučko, Ivan Malogorski, Kristijan Osredečki i Dubravko Turniški. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba