PROTEKLOG VIKENDA NASTAVLJEN PROGRAM “LJETA U MARIJI BISTRICI”

Posjetitelji uživali u Koncertno – zabavnoj večeri Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek”

Objavljeno: 19.06.2018. zagorjeinternational

U petak je nastavljen program manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici”. Nakon koncerta Domagoja Paukovića na gitari, koji je održan u četvrtak u Bazilici Majke Božje Bistričke, u sklopu koncertne sezone “Bistričkog zvukolika”, u petak je u Hudekovoj bašči održana još jedna Koncertno – zabavna večer Limene glazbe KUD-a “Lovro Ježek”. Uz organizatore i domaćine, nastupili su Tamburaški orkestar i Mali vokalni sastav KUD-a “Lovro Ježek”, Trio klarineta Tihana Car, Patricija Bartol i Filip Budić, solisti Roberto Hren, bisernica, Kristijan Gorički, bas i Leonard Fulir, vokal te Mješoviti pjevački zbor KUEU “Kaj” Zlatar Bistrica. Za zabavu je bio zadužen sastav Kap veselja.

Vatrogasna vježba

U nedjelju je pak održana združena vatrogasna vježba Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, na Pilani Ciković u Lazu. Sudjelovala su sva četiri društva bistričke vatrogasne zajednice: Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica – Podgrađe, te DVD Sveti Matej, s ukupno četiri navalna vozila, dvije autocisterne, jednim zapovjednim vozilom, jednim kombi vozilom i 28 vatrogasaca.
Vježbi su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije Stjepan Skuliber i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. “Ljeto u Mariji Bistrici” nastavlja se sljedećeg vikenda, “Veselim dječjim danom” koji je na rasporedu u subotu. Na središnjem bistričkom trgu od 10 sati nastupit će “Šarene loptice”, djeca Dječjeg vrtića “Pušlek”, Mali folklor KUD-a “Laz”, Mlađa folklorna sekcija KUD-a “Lobor” i Dječje folklorne skupine KUD-a “Lovro Ježek” “Žveglice” i “Tičeki”.

Susret umirovljenika

Od 12.30 sati na rasporedu je 4. Susret mažoretkinja u Mariji Bistrici, a u večernjim satima, od 19 sati, i predstava za djecu ”Životinjsko carstvo – tko se boji straha još”, kazališta ”Tvornica lutaka”. Nedjelja pak od 21 sat donosi “Filmsku večer” u Hudekovoj bašči, u organizaciji Udruge ”Stav” – Hot Dox sa stavom. Na rasporedu su filmovi sa Zagreb Dox-a “Pričest” Anne Zamecke i Dum Spiro Spero Pere Kvesića. U ponedjeljak, na Dan Državnost u 10 sati, počinje još jedan Susret umirovljenika KZŽ, a tom prigodom nastupit će Limena glazba “Zvona” Veliko Trgovišće, Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono” i KUD Laz. Misa u bistričkom Svetištu je u 11.30 sati, a nakon mise uslijedit će i druženje umirovljenika.

FOTO: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba