Kumrovečkim krajem prošla 2. Međunarodna konjička karavana, koja je okupila jahače iz Hrvatske, Slovenije i Azerbejdžana

PRAVA UŽIVANCIJA: Promocija ljepota Zagorja pomoću plemenitih životinja

Objavljeno: 16.06.2018. zagorjeinternational

Promocija ljepota Zagorja pomoću plemenitih životinja – konja, jedan je od ciljeva 2. Međunarodne konjičke karavane, koja je u Kumrovcu okupila 45 jahača iz Hrvatske, Slovenije te Azerbejdžana.

Ujedno je to promocija konjičkog turizma destinacije Zagorje – Bajka na dlanu, kojeg projektom “Zagorje Ride” Turistička zajednica razvija u destinaciju, a okupljeni su jahači, nakon okupljanja u Muzeju “Staro selo”, krenuli prema Zagorskim Selima te se vratili na okrjepu ponovno u Kumrovec. Ovo atraktivno događanje, za koje se organizatori nadaju da će postati tradicija, pratili su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, direktor turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela Milan Kladnički te pomoćnica voditeljice ureda županijske Turističke zajednica Tanja Ivek, koja je otkrila da je u petak odobren nastavak projekta “Ride and Bike”, koji promiče upravo cikloturizam i konjički turizam te ćemo narednih mjeseci provoditi niz aktivnosti, upravo za razvoj tih grana turizma.

– To su gosti “dubljeg džepa”, koji traže nešto više od same destinacije. Stoga i ovoj karavani, sada drugu godinu za redom, dajemo novi sadržaj, povećavamo broj konjanika i zemalja iz kojih dolaze – rekao je župan Kolar, na kojeg se nadovezao načelnik Kumrovca Robert Šplajt:

– Sretni smo što je ovakvo događanje u našem kraju i obogaćuje našu turističku ponudu. I inače smo povećali broj manifestacija, radimo na tome da ih bude stvarno čim više, turisti to traže. Radimo i na povećanju smještajnih kapaciteta, kako bi mogli turiste zadržati nekoliko dana u Kumrovcu, da im pokažemo da ovdje uistinu imaju što vidjeti i posjetiti – rekao je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Karavanu su organizirale Krapinsko – zagorska županija i Turistička zajednica KZŽ te Konjički klub “Trekking” iz Kumrovca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba