POČELO JE “LJETO U MARIJI BISTRICI”

U pripremanju kotlovine pobijedio MO Globočec, biciklijada “4 kapelice” okupila rekordnih 200-tinjak biciklista

Objavljeno: 12.06.2018. zagorjeinternational

Manifestacija Turističke zajednice općine Marija Bistrica, “Ljeto u Mariji Bistrici”, otvorena je u subotu, tradicionalnim Danom mjesnih odbora. Po četvrti puta ekipe svih deset bistričkih mjesnih odbora okušale su se u pripremi kotlovine, a prema ocjeni stručnog suda, pobijedila je ekipa Mjesnog odbora Globočec, koja je osvojila nagradu u iznosu od pet tisuća kuna za potrebe Mjesnog odbora. Kotlovine su ocjenjivali šef kuhinje Bluesun hotela Kaj Marko Futivić, predsjednica Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica Spomenka Skuliber, tajnica Planinarskog društva “Grohot” Đurđica Furjan i kuharica u mirovini Mirjana Meštrović.

Ekipa Općine

I ove godine u pripremanju kotlovine okušala se, izvan konkurencije, ekipa Općine Marija Bistrica, koju je predvodio načelnik Josip Milički, a bili su tu i ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, urednik općinskog lista “Bistrički ublouček” Marinko Micak, kuharica Dječjeg vrtića “Pušlek” Verica Krajačić i komunalni redar u općini Zvonko Srečić. Natjecanje je glazbom pratio Laganini band.
Program “Ljeta u Mariji Bistrici” nastavljen je u nedjelju, biciklijadom ”4 kapelice” i drugim bike hodočašćem. Biciklisti hodočasnici sudjelovali su na svetoj misi u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, koju je predslavio bistrički župnik i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, koji je po završetku svete mise blagoslovio bicikliste, a oni su nakon toga imali priliku upisati svoje bicikle u evidenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske.

13,5 kilometara

Nakon toga, krenulo se na rutu dugu 13,5 kilometara, koja prolazi kraj kapelice sv. Ladislava u Podgorju Bistričkom, kapele sv. Marije Magdalene u Humu Bistričkom, kapelice sv. Roka u Podgrađu i kraj kapelice na Vinskom Vrhu. Uz stajanja za osvježenje kod kapelice sv. Marije Magdalene, sv. Roka i na Vinskom Vrhu, završetak biciklijade bio je kod Bluesun hotela Kaj, gdje je bio osiguran ručak za sudionike, kao i zabava uz Tamburaški sastav Simpatizeri. Također, za sve sudionike organizirana je i nagradna igra, a prva nagrada bio je vrijedan bicikl. Na biciklijadi su sudjelovali i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. Sudjelovalo je 200-tinjak biciklista, što je najviše do sada. Turističkoj zajednici općine Marija Bistrica, uz PU krapinsko – zagorsku, u organizaciji su pomogli i DVD Marija Bistrica, kao i Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba