Sutra potpisivanje ugovora s izvođačem radova na drugom po veličini projektu u željezničkoj infrastrukturi u Hrvatskoj

Kreće 530 milijuna kuna vrijedna modernizacija i elektrifikacija pruge od Zaprešića do Zaboka

Objavljeno: 11.06.2018. AB

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac prisustvovat će sutra u Novim Dvorima svečanom potpisivanju Ugovora s izvođačem radova za projekt modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok.

Swietelsky d.o.o.

Ugovor će u ime investitora projekta potpisati predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, a u ime odabranog izvođača radova Zvonko Dundović i Davor Mavar, direktori tvrtke Swietelsky d.o.o.
Vrijednost ugovora koji se s 85 posto sredstava sufinancira iz fondova EU iznosi 530,7 milijuna kuna (bez PDV-a).
Podsjetimo, riječ je o jednoj od najprometnijih željezničkih dionica u Republici Hrvatskoj, kojom se mjesečno, u prosjeku, preveze oko 100 tisuća putnika. Modernizacijom i elektrifikacijom pruge između Zaprešića i Zaboka, u duljini od 24 kilometara, povećat će se razina sigurnosti i učinkovitosti putničkog i teretnog prijevoza te omogućiti njezino cjelovito uključivanje u sustav prigradske željeznice šireg područja grada Zagreba.

Sedam kolodvora

Kroz projekt je planirana i rekonstrukcija čak sedam kolodvora i stajališta, uključujući i kolodvor Zabok, gdje će se, uz izgradnju perona i pothodnika, razdvojiti dijelovi namijenjeni putničkom i teretnom prometu, te kolodvor u Velikom Trgovišću. Izgradit će se pet mostova, od kojih su četiri željeznička, a jedan cestovni. Kroz projekt će se na svim kolodvorima i stajalištima uvesti vizualni i audio sustav te video nadzor izgraditi i parkirališta za automobile kao i držači za bicikle, a smještajem postaja javnog autobusnog prijevoza uz željezničke postaje, omogućit će se bolja povezanost, a time i građanima jednostavnija i brža putovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba