Proglašeni pobjednici 4. Memorijalnog turnira “Srećko Tisanić Škifa”

Na igralištu zabočke Mladosti najboljima se pokazali mladi nogometaši NK Jedinstva i Nogometne akademije Prečko

Objavljeno: 06.06.2018. AB

Proteklog su vikenda proglašeni pobjednici 4. Memorijalnog turnira “Srećko Tisanić Škifa”, koji je održan na igralištu NK Mladost u Zaboku. Tako su među 30-ak ekipa s gotovo 500 igrača iz Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, u kategoriji 2011. godišta i mlađih, prvo mjesto osvojili nogometaši NK Jedinstva. U toj je kategoriji najboljim igračem proglašen Luka Peroš (NK Jedinstvo), koji je ujedno bio i najbolji strijelac, dok je najbolji golman bio Grgur Tolić (NK Inter).

NK Bubamara

U kategoriji 2007. godište i mlađi, prvo mjesto osvojili su nogometaši NK Bubamare (Nogometna akademija Prečko), za koju su igrali i najbolji igrač Marko Klobučarić te najbolji strijelac Denis Grbeša. Najboljim golmanom u toj kategoriji proglašen je Ante Ćorić (NK Lučko).

Najbolje plasiranim momčadima te svim sudionicima čestitao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, a osim natjecateljskih i sportskih vrijednosti, turnir je imao i dodatnu vrijednost, budući da su djeca educirana o toleranciji, uvažavanju različitosti i prevenciji društveno neprihvatljivog ponašanja na terenima za igru i tribinama.

Edukativni sadržaji realizirani su u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo KZŽ, UHDDR KZŽ i Savjetom za razvoj civilnog društva KZŽ.

20 sezona u Mladosti

Podsjetimo, Memorijal je organiziran u spomen na Srećka Tisanića, koji je rođen 1977. godine u Zaboku. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije u klubu, već sa 16 godina debitirao je za prvu momčad, za koju je igrao sve do jeseni prošle godine, kada je sjeo na trenersku stolicu i odveo svoju Mladost do naslova prvaka I. ŽNL KZŽ i plasmana u IV. HNL­ središte. Više od 20 sezona proveo je kao igrač u zabočkoj Mladosti, a samo je jednu sezonu proveo u krapinskom Zagorcu. Preminuo je u 37. godini na treningu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba