NAJLJEPŠI POKLON VOLJENOM GRADU POVODOM 25. ROĐENDANA

“Zabočki mališani” svojim koncertom oduševili one najmlađe, ali i mame, tate, bake i djedove

Objavljeno: 03.06.2018. JJ

Zabočki mališani, dječji zbor Društva Naša djeca Zabok, u dvorani Osnovne škole K. Š. Gjalskog održao je svoj godišnji, a ujedno i prvi slavljenički koncert, povodom proslave 25 godina postojanja. Kao i proteklih 25 godina, koncert je održan u svibnju – mjesecu Dana grada Zaboka te je svojevrstan poklon gradu, svim mamama, tatama, djedovima, bakama. Inače, i Grad Zabok i “Zabočki mališani” su osnovani 1993. godine.

Počeli s brojalicama

Zabočki su mališani svoj koncert započeli nezaobilaznom himnom “Zabočki mališani”, uz pratnju autorice teksta i skladateljice himne, dugogodišnje zabočke mališanke i korepetitorice, Lidije Jadek na klaviru, kojoj se pridružila i Doris Tkalčević, pratnjom na violini. Prisutne je pozdravila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, koja je zahvalila svima koji pomažu “Zabočkim mališanima” i radu DND-a Zabok, svim tatama, mamama, djedovima i bakama, a posebno gradonačelniku i Gradu Zaboku, koji podržavaju sve programe DND-a. “Zabočki mališani” su za ovu veliku obljetnicu pripremili mnogo hitova, a započeli su s već poznatim brojalicama koje mališani jako vole te nastavili s pjesmama koje su izdane na nekoliko CD-ova, poput “En ten tini”, “Kiša od slatkiša”, “Molba gljive muhare”, “Kada treba učiti”, “Dedek taj” te pjesme s CD-a “Zdravo i fino”, “Čaj” i “Zdravo puno više”.

“Samo volontiraj!”

S obzirom na to da je koncert bio slavljenički, mališanima su se pridružile i nešto starije
“Zabočke mališanke” te se nastavilo s hitovima koji su bili omiljeni među svim generacijama, kao što su “Gle, igre li krasne”, “Do nam želi dobar dan”, dok su pjesmama “Dobro jutro” i “Himna zadrugara” iz filma “Vlak u snijegu”, sve prisutne vratili u djetinjstvo. Od sada, nezaobilazne su i dvije najnovije autorske pjesme, čiji je tekst napisala Ema Smolić, također starija Zabočka mališanka, a postale su veliki hitovi među zborašicama i zborašima. Radi se o himni DND-a i pjesmi “Samo volontiraj!”
Doris i Ema, mlade glazbenice, predstavile su se i jednom zajedničkom kompozicijom koja je izazvala ovacije publike, a koncert je završio antologijskom pjesmom “Kad bi svi”.
– No, to nije sve, jer “Zabočki mališani” pripremaju još jedan veliki slavljenički koncert početkom prosinca, kada se planira nastup svih generacija “Zabočkih mališana” i izdavanje novog CD-a – najavila je voditeljica “Zabočkih mališana” Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba