UOČI PRVOG IZDANJA “MALOG ULIČNOG FESTIVALA”, KOJI SE SLJEDEĆI VIKEND ODRŽAVA U STUBIČKIM TOPLICAMA, RAZGOVARALI SMO S POZNATIM GLUMCEM ADAMOM KONČIĆEM, KOJI ĆE UTJELOVITI LIK GOSPONA STUBAKA

“Dojdite na MUF, jer tak’ nekaj u našem kraju još niste doživeli”

Objavljeno: 02.06.2018. Jelena Jazbec

Stubičke Toplice ove godine dobivaju novu kulturno – turističku manifestaciju – Mali ulični festival, koji će se održati od 8. do 10. lipnja. Tih će dana središte Stubaka preplaviti šarenilo boja, glazbe i hrane. Festival će imati prodajno – izložbeni i kulturni karakter, uz bogatu gastro ponudu, te nezaobilaznu ponudu brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i zanata. Zanimljiv će biti i ArT PaRk u središtu mjesta, s raznim uličnim performerima i umjetnost prikazanu kroz urbani izričaj, kao i tematska ugostiteljska ponuda. Zagorski cug, burger bar, slatki vuglec, pjenušci i vino punkt, štrukli house i craft beer točilica omogućit će svakom posjetitelju da pronađe najbolju varijantu hrane i pića po vlastitom ukusu. Kroz sva tri dana, ulica će biti preplavljena mnoštvom uličnih zabavljača i performera, a večeri će obilježiti nastupi renomiranih izvođača. Otvorenje festivala je u petak, 8. lipnja, uz nastup grupe Vatra. U subotu nastupaju Ljubavnici, a u nedjelju su na rasporedu dvije kazališne predstave u restauriranom paviljonu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, te nastup poznatih The Frajli.
Neizostavan interaktivni vodič bit će MUF domaćin, poznati zagorski pjevač i glumac Adam Končić, koji će utjeloviti lik Gospona Stubaka.

Najvažnija interaktivnost

– Gospon Stubak zapravo je domaćin kroz sva tri dana festivala, u smislu da je ne samo najavljivač svih događanja, nego će biti prisutan kroz cijelo vrijeme trajanja festivala, a pritom je najvažnija interaktivnost i neposredna komunikacija s posjetiteljima. Na taj način Gospon Stubak postaje zaštitno lice festivala u punom smislu te riječi. Cijelo vrijeme ću biti uključen u događanja, šetat ću Stubičkim Toplicama, a svaka osoba koja će me sresti, moći će dobiti informacije iz prve ruke o bilo čemu, dakle, bilo o eno i gastro ponudi, koncertima ili predstavama – otkrio nam je Adam Končić.
Gospon Stubak zasigurno neće proći nezamijećeno i zahvaljujući svome kostimu, koji je, kaže Končić, spoj modernog i tradicionalnog.

– Posebnost Gospona Stubaka je njegov kostim, za koji smatram da je jako dobro pogođen, jer također odaje taj jedan spoj tradicionalnog i modernog. Naime, tradicija Stubičkih Toplica seže dosta daleko u prošlost, kada je to mjesto bilo izletište broj jedan za brojne Zagrepčance, a sada ćemo toj tradiciji pridodati i jedan moderan pristup, u smislu organiziranja jednog ovakvog događaja – kaže.
Ovog poznatog zagorskog glumca pitali smo i kako je došlo do njegova uključivanja u priču oko organizacija prvog zagorskog uličnog festivala.
– Ja sam toplički zet i družim se s ekipom koja je zapravo pokrenula cijelu ovu priču. Nerijetko sam s obitelji u Stubičkim Toplicama preko vikenda, idem s djecom na kolač, na sladoled, i to je vjerojatno potaknulo organizatore da me pozovu. Ja sam sretan zbog toga jer Stubičke Toplice zaista osjećam kao svoj drugi dom – otkriva.
“Mali ulični festival”, siguran je, svojim će sadržajem moći zadovoljiti i najzahtjevniju publiku.

Otvaranje Stubaka

– U Stubičkim Toplicama bit će tolika koncentracija zanimljivih stvari, za svakoga ponešto, tako da zaista smatram da je vrijedno posjetiti “Mali ulični festival”. Posjetitelji će moći razgledati štandove koji će nuditi proizvode karakteristične za Hrvatsko zagorje, a bit će tu i mogućnost degustacije određenih proizvoda. Također, posjet Festivalu može se pretvoriti i u zanimljiv izlet, ako se iskombinira s kupanjem u nekim od naših zagorskih toplica. Tu su i zanimljivi koncerti u večernjim satima, a nedjelja donosi dvije predstave, prijepodnevnu dječju predstavu, i u poslijepodnevnim satima, moj glazbeno – poetski cabaret, namijenjen šetačima koji su željni duha glazbe iz 20-ih godina prošlog stoljeća, kada se cabaret tek rađao. Uz moj cabaret može se popiti, zapjevati, pa čak i zaplesati. Zaista će biti za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih, pa čak i za onu zahtjevniju publiku. Pozivam sve da dođu na MUF jer ovako nešto u našem kraju još nisu mogli doživjeti, osim ako su bili na jednom velikom Špancirfestu u Varaždinu ili na manifestaciji C’est is d’Best u Zagrebu. Pritom valja napomenuti da ovo nije nikakvo kopiranje, nego samo naša želja da se Stubaki turistički, na jedan neposredan način, otvore svima onima koji će tih dana odlučiti svratiti onamo – zaključuje Gospon Stubak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba