ZAJEDNO DO POSLA: ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ!

Odazovite se na javno predstavljanje kampanje, porazgovarajte sa savjetnicima i doznajte sve o mjerama aktivne politike zapošljavanja

Objavljeno: 28.05.2018. zagorjeinternational

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuli su kampanju “Zaposli se u Hrvatskoj”, kojom žele snažnije potaknuti domaće radnike na zapošljavanje u Hrvatskoj. Sugrađane u potrazi za poslom, poslodavce i široku javnost žele upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja te s drugim projektima koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda, poput projekta “Zaželi” ili lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja.

Više od 45 tisuća osoba

U prošloj i ovoj godini, više od 45 tisuća osoba iskoristilo je barem jednu od devet mjera aktivne politike zapošljavanja i zaposlilo se u Hrvatskoj. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje žele aktivirati nezaposlene osobe iz evidencije Zavoda, dodatno ih obrazovati te potaknuti na korištenje mjera, u skladu s novom paradigmom individualiziranog pristupa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje svakoj nezaposlenoj osobi.
Pozivaju se svi zainteresirani da ovog utorka u 16.30 sati dođu na javno predstavljanje kampanje “Zaposli se u Hrvatskoj”, na Europskom trgu u Zagrebu, gdje će se moći izravno obratiti savjetnicima za mjere i dobiti sve informacije na jednom mjestu. Od mjera aktivne politike zapošljavanja, posebno se ističu mjera samozapošljavanja, namijenjena onima koji imaju održivu poslovnu ideju, zatim mjera pripravnik, za one koji traže prvi posao, mjera za osposobljavanje, odnosno stjecanje znanja i vještina na radnom mjestu, mjera za dodatno obrazovanje i prekvalifikaciju nezaposlenih te “Zaželi – program zapošljavanja žena” financiran iz Europskog socijalnog fonda, a namijenjen je dugotrajno nezaposlenim ženama koje skrbe o starijim osobama i pomažu im u kućanstvu.

U skladu s potrebama

I vi možete iskoristiti mjere i sudjelovati u projektima koje provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Obratite se svojem savjetniku u uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, osobno, mailom, putem internetskih stranica ili na društvenim mrežama, a oni će se potruditi pronaći mjeru koja odgovara vašim potrebama i preporučiti vam kako ostvariti potporu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba