KLET KOZJAK POSTALA JOJ OMILJENA DESTINACIJA: Kolinda Grabar- Kitarović Boruta Pahora na neformalnu radnu večeru odvela u Sveti Križ Začretje

ZAGORSKE DELICIJE ZA PREDSJEDNIKE: Jeo se pečeni zec, pureća rolada sa žara, ramstek u umaku od vina, štrukli…

Objavljeno: 17.05.2018. Alen Brodar

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor susreli su se na neformalnoj radnoj večeri u Hrvatskoj. I to ne bilo gdje, već, na prijedlog predsjednice Grabar – Kitarović, u Svetom Križu Začretju, u Kleti Kozjak, koja je tako očito postala jedno od predsjedničinih omiljenih odredišta.

Rado ih se sjeti

Podsjetimo, otkako je bila na ručku u Kleti Kozjak kada je imala svoj Ured izmješten u Krapinsko – zagorskoj županiji, predsjednica se rado sjeti zagorskih delicija koje se tamo pripremaju, pa su tako njihovi kuhari bili pozvani da pripremaju svečanu večeru za sve uzvanike prilikom posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, a sada je i slovenskog predsjednika Pahora odvela na večeru “na zagorske brege”.

– Jeo se pečeni zec s povrćem i hajdinom kašom, ramstek u umaku od crnog vina, s maslinama, lukom i medom te pureća rolada punjena povrćem i pečena na žaru. Za desert su bili zapečeni štrukli i štrudla od jabuka – otkrila nam je predsjednički meni Martina Švigir iz Kleti Kozjak, dodajući da su se predsjednici na večeri zadržali oko dva sata.

Proces Brdo – Brijuni

Inače, sinoćnji susret dvoje predsjednika dogovoren je na nedavnom sastanku čelnika Procesa Brdo – Brijuni u Skoplju. Susret je nastavak redovnog dijaloga, usmjerenog na aktualna bilateralna i međunarodna pitanja.

– Predsjednici su se složili da je u sadašnjoj situaciji, u međunarodnom okruženju, posebno važno održavati dobrosusjedske odnose i redoviti dijalog između država na najvišoj političkoj razini, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba