U STUBIČKOJ SLATINI VATROGASNA ZAJEDNICA KZŽ ORGANIZIRALA SREDIŠNJE OPERATIVNO DOGAĐANJE POVODOM OBILJEŽAVANJA MJESECA ZAŠTITE OD POŽARA

Zagorje dobilo 50 novih vatrogasnih časnika prve klase

Objavljeno: 14.05.2018. JJ

Na prostoru vojarne Stubička Slatina u gradu Oroslavju, održano je središnje operativno događanje u “Mjesecu zaštite od požara” u organizaciji Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. 50 polaznika s područja cijele KZŽ završilo je osposobljavanja za zvanje “vatrogasni časnik 1. klase”. Teme predavanja bile su implementacija sustava UVI, o čemu je govorio Tihomir Varga i analiza intervencije na požaru skladišta u Oroslavju, o čemu je govorio Ivica Petriček, zamjenik zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok. 25 polaznika s područja grada Zlatara završilo je pak osposobljavanje za specijalnost u vatrogastvu, pod nazivom “Zaštita dišnih organa – izolacijski aparati”. Održana je i smotra vatrogasnih vozila i vatrogasaca predviđenih za angažman prilikom velikih požara na priobalju (ili drugih velikih intervencija). Izloženo je devet vozila za gašenje šumskih požara, a sudjelovalo je ukupno 35 vatrogasaca, od kojih je 10 pripadnika JVP-a koji su osposobljeni za desantiranje helikopterom.
Na smotri su bila vozila za gašenje šumskih požara DVD-a Druškovec, Čret, Mala Erpenja, Oroslavje, Laz Bistrički, Gornja Šemnica, Gornje Jesenje i Škarićevo.

FOTO: VZKZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba