TAKO SE TO RADI: Zagorska tvrtka “Hidraulika Kurelja” otvorila servisni centar u šibenskoj Industrijskoj zoni Podi, vrijedan između 10 i 12 milijuna kuna

STJEPAN KURELJA: Nakon Donje Stubice i Kragujevca, bilo je vrijeme za širenje u Dalmaciju, ali vrijednost naše tvrtke ne predstavljaju pogoni, već ljudi

Objavljeno: 30.04.2018. zagorjeinternational

U šibenskoj Industrijskoj zoni Podi otvoren je servisni centar donjostubičke tvrtke “Hidraulika Kurelja”, u čiji je pogon i opremu vlasnik i investitor Stjepan Kurelja, uložio između 10 i 12 milijuna kuna, piše Šibenski list.

– U servisu će radno mjesto u početnoj fazi rada pronaći sedam zaposlenika, a pirenjem proizvodnje moguće je da će radna snaga u šibensku Poslovnu zonu stizati i iz kontinentalnih krajeva Hrvatske, budući da je na šibensko-kninskom tržištu rada malo zainteresiranih za proizvodna radna mjesta, istaknuo je Kurelja prilikom otvorenja u Šibeniku te dodao:

Približavanje korisnicima

– Razlog otvaranja pogona u Industrijskoj zoni Podi je približavanje naših usluga korisnicima s područja Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika, koji će, uz povoljnije uvjete, dobiti jednaku kvalitetu koju im već nudimo u Donjoj Stubici, sjedištu tvrtke, u kojoj je zaposleno 120 radnika. Poslujemo, inače, 25 godina, a osim Hrvatske, sestrinsku tvrtku imamo i u Kragujevcu u Srbiji, gdje smo kupili dio tamošnje “Crvene zastave” i zaposlili 80 ljudi. Najveću vrijednost naše tvrtke ne predstavljaju pogoni, nego ljudi, a po njima se, uostalom, i cijeni vrijednost svakog poduzeća – poručio je Kurelja.
Pogon “Hidraulika Kurelja” je, inače, otvorio Željko Burić, šibenski gradonačelnik, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom što je zona postala zanimljiva ulagačima izvan kruga domicilnih gospodarstvenika.
– Iz naše Industrijske zone tvrtke ne pokrivaju samo šibensko-kninsko, nego i područje susjednih dalmatinskih županija, koristeći prednosti industrijske zone koja je komunalno u potpunosti opremljena i sustavom odvodnje spojena na pročišćivač. Intenzivirali su se zahtjevi da se zona direktnom vezom spoji na autocestu – istaknuo je Burić.

37. tvrtka u zoni

Prema riječima Jakova Terzanovića, direktora Industrijske zone Podi, računajući “Hidrauliku Kurelja”, na Podima posluje 37 mahom proizvodnih tvrtki, koje zapošljavaju oko 1300 radnika.
– “Hidraulika Kurelja” je kvalitetna tvrtka s dugim iskustvom. Drago nam je što su došli u Šibenik. Za Pode to znači puno, prvo zato što imamo hrvatski brend koji se bavi servisom i proizvodnjom hidrauličnih uređaja, a drugo što se nastavlja trend koji nam je bitan – i najmanji proizvodni pogon je zlata vrijedan – zaključio je Terzanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba