POVODOM SVJETSKOG DANA PLANETA ZEMLJE, UDRUGA PETROŽE – KRUŠLJEVO SELO PROVELA TRI AKTIVNOSTI

Vrijedni volonteri obrezivali voćke, sadili bazgu i prikupljali smeće, a provedena je i edukacija za najmlađe

Objavljeno: 26.04.2018. JJ

Udruga Petrože – Krušljevo Selo provela je tri aktivnosti povodom Svjetskog dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja te Svjetskog dana drveta, koji se obilježava 25. travnja.

Rasprava o volontiranju

Kroz prvu akciju nivelirana je zelena površina u središtu Krušljevog Sela, te su pozemljane i obogaćene gnojivom sadnice živice lovor višnje. U drugoj fazi obrezane su voćke, suhi dijelovi voćaka i ruže te su posađene dvije sadnice bazge kod Područne škole, dok je trećom akcijom provedena edukacija o važnosti drveća, šuma i svih elemenata na zemlji (voda, sunce, zrak), održana rasprava o važnosti volontiranja u zajednici s učenicima Područne škole, a provedena je i zajednička akcija prikupljanja smeća kroz terensku nastavu, u sklopu koje se govorilo o flori, fauni i kulturnoj baštini Krušljevog Sela.

Grafitna olovka

Nakon aktivnosti, sudionici su nagrađeni sokovima i okrjepom, a svaki je učenik dobio grafitnu olovku kao uspomenu na akciju i proizvod koji bez drveta ne bi bio takav kakav jest – prirodan. U aktivnosti su se uključili Osnovna škola Oroslavje, učenici Područne škole Krušljevo Selo, učiteljice Tanja Tukač i Viktorija Šakoronja, Mreža udruga Zagor, ŠUDIGO, Volonterski centar “VolontirAJMO”, Gradnja Veverec, Hortikultura Vojtić, volonteri udruge i Grad Oroslavje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba