U ZABOKU OTVOREN 7. KIKI, MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FILMA

Publiku očekuju brojni filmski programi, koje će ocjenjivati dječji žiri, a tu su i dva zanimljiva stručna skupa za odgajatelje, nastavnike i profesore

Objavljeno: 24.04.2018. JJ

Počeo je 7. KIKI, međunarodni festival dječjeg filma. Svečano otvorenje održano je u ponedjeljak u kino dvorani u Zaboku, a posebnost ovogodišnjeg otvorenja bila je projekcija pod nazivom “Kino jednakosti!” s filmovima koji zagovaraju borbu protiv predrasuda, stereotipa i ostalih društvenih nepravdi s kojima se djeca diljem svijeta suočavaju tijekom odrastanja.

“Crvena jabučica”

Svečanom otvorenju KIKI-ja nazočili su zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, njegova zamjenica Valentina Đurek te zamjenica župana Jasna Petek, predstavnici škola i vrtića te najvažnija publika, djeca. U svom obraćanju, gradonačelnik i zamjenica župana istaknuli su dragocjenost KIKI festivala za grad Zabok i Krapinsko – zagorsku županiju, s obzirom na to da su ovakva događanja još uvijek rijetkost u županiji, kao i to da KIKI svoju publiku svake godine pozitivno iznenadi s novim idejama, temama, radionicama i edukacijskim programom. Otvorenju se pridružila i Ana Horvat, autorica hrvatskog filma “Crvena jabučica”, koji je ovom prigodom imao svoju svjetsku premijeru. Posjetiteljima su uz filmski program ponuđene slatke delicije koje su pripremili kuhari s intelektualnim i tjelesnim poteškoćama iz udruge UNUO.
U narednim danima publiku KIKI-ja očekuju brojni filmski programi koje će pozorno pratiti ovogodišnji dječji žiri u sastavu Ana Grah, Tara Valić, Lana Repovečki i Sara Trlek, koje će svoje odluke o najboljim filmovima obznaniti na svečanosti proglašenja pobjednika festivala, koje će se održati u petak, 27. travnja, u 12 sati.

Otvorene prijave

Organizatori predviđaju da će ovog tjedna KIKI pohoditi oko pet tisuća posjetitelja na filmskim i popratnim programima koji okupljaju kako male gledatelje, tako i filmske umjetnike te stručnjake u filmskoj edukaciji djece i mladih.
– Uz podsjetnik odgajateljima, nastavnicima i profesorima da je još uvijek moguće prijaviti se na stručne skupove “Čarolija filmskog jezika – što se može prikazati samo filmom” i “Film i hrvatsko obrazovanje”, uz predavače Višnju Vukašinović i Borisa Jokića, pozivamo vas da naredne dane provedete na KIKI festivalu i uživate u vrhunskim ostvarenjima recentne filmske produkcije za djecu i mlade – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba