U ZABOKU ODRŽAN STRUČNI SKUP ZA ODGOJNO – OBRAZOVNE DJELATNIKE NA TEMU “DAROVITA DJECA – KAKO IH RAZUMJETI I ODGAJATI”

“Darovita djeca imaju posebne odgojno – obrazovne potrebe i rad s njima treba postati standard”

Objavljeno: 20.04.2018. JJ

Stručni skup za odgojno – obrazovne djelatnike na temu “Darovita djeca – kako ih razumjeti i odgajati” održan je u četvrtak u Multimedijskom centru u Zaboku. Na skupu se okupio velik broj odgojno – obrazovnih djelatnika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, koje je na samom početku pozdravila zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je ovom prilikom naglasila kako i darovita djeca imaju posebne odgojno – obrazovne potrebe te da rad s darovitom djecom treba postati standard.

Predavanja stručnjaka

– On je još uvijek, nažalost, nadstandard, no Krapinsko – zagorska županija kao osnivač 30 osnovnih i devet srednjih škola vodi izuzetnu brigu o tom nadstandardu – kako za djecu s teškoćama u razvoju, tako i za darovitu djecu – istaknula je Petek, koja je ovom prilikom predstavnicima škola uključenih u projekt “Lumen” uručila prigodne ploče koje označavaju njihovu posvećenost skrbi za darovite učenike.

Održana su i predavanja stručnjaka pedagoga i psihologa. O izazovima u roditeljstvu darovite djece i mladih govorila je Jasna Arrigoni s Učiteljskog fakulteta u Rijeci. Na temu “Što je emocionalna diferencijacija” govorile su Vlatka Prpić i Vesna Tomorad, a o mjerenju kreativnosti i Epoc testu Katarina Biondić i Marina Dinjar.
Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnica Zaboka Valentina Đurek, dok je skup moderirala voditeljica radne skupine za podršku darovitim učenicima Krapinsko – zagorske županije “Futura” Vesna Tomorad. Stručni je održan u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, Radne skupine za podršku darovitim učenicima KZŽ “Futura” i Županijsko stručnog vijeća za građanski odgoj.

Peti stručni skup

Radna skupna za podršku darovitim učenicima KZŽ Futura osnovan je 2014. godine.
– Ovo je već peti stručni skup koji organiziramo, s čime smo jako zadovoljni, budući da se radna skupina sastoji od entuzijasta, odnosno ljudi koji su zaposleni u školama te osjećaju da je darovitim učenicima potrebna veća podrška i veća briga – istaknula je predsjednica “Future” Vesna Tomorad te poručila kako je zadovoljna što je Futura naišla na svesrdnu podršku Krapinsko – zagorske županije, koja sve njihove ideje prati financijski, ali i na druge načine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba