FOTO & VIDEO: U Svetom Križu Začretju prvi dan “zagorskog Hrelića” privukao brojne znatiželjnike – ali i kupce

SVEGA ISPOD BREGA: Od obiteljske srebrnine i palica za golf do katapulta za glinene golubove. Cijena? Reci ti svoju, pa ću ja svoju

Objavljeno: 07.04.2018. Alen Brodar

Suncem okupano zagorsko subotnje jutro nije moglo biti idealnije za prvi dan “zagorskog Hrelića”, novog sajamskog sadržaja na prostoru kraj Roses Designer Outleta u Svetom Križu Začretju.

Nema čega nema

Naime, tvrtka “Sajam automobila Zagreb”, koja je organizator i sajma automobila u Zagrebu na Jakuševcu i popularnog Hrelića, došla je u Zagorje kako bi i ovdašnjim stanovnicima, ali i svih zainteresiranima, pružila mogućnost da prodaju rabljene automobile, robu, proizvode sa svojih obiteljsko – poljoprivrednih gospodarstava, voće i povrće, proizvode iz kućne radinosti, ali i niz drugih sadržaja… Tako je uistinu i bilo i “ako se po jutru dan poznaje”, bio je to pravi pogodak. Nema čega tamo nema – od prodaje povrća i voća, OPG proizvoda, automobila, odjeće, obuće, rabljenih stvari, farova za auto, dijelova za mjenjače, televizora, antikviteta, obiteljske srebrnine, lutki, pa čak i palica za golf ili mehaničkog katapulta za glinene golubove.

Pričali smo mi i s prodavačima, no pojedini nisu bili baš raspoloženi odavati svoj identitet medijima, međutim, kada smo obećali da nećemo napisati odakle su, mogli smo doznati da se obilaze sajmove godinama i da ovaj zagorski pokazuje dobar potencijal.

Spremni za shopping

Posjetitelji pak su rado prihvatili ovaj sajam, bilo ih je dosta već od 8 sati ujutro, svi u dobrom raspoloženju, spremni za “shopping”. A upravo je na štandovima s “mješovitom robom” bilo “najživlje”. Cijene – kako gdje, od nekoliko kuna, pa do nekoliko stotina eura, ovisi što vam zapne za oko, no cjenkanje je jedina prava valuta za plaćanje. “Reci ti svoju cijenu, pa ću ja svoju, nađemo se na sredini”, moglo se čuti na gotovo svakom drugom štandu. Dakako, sve pod budnim okom policije, a da bi se stekao dojam pravog sajma, za odličnu atmosferu pobrinuli su se tamburaši – Simpatizeri. Prigodan naziv za tako simpatičan sajam, koje će, vjerujemo i dalje subotama privlačiti znatiželjnike i, dakako – kupce, u Sveti Križ Začretje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba