NASTUPOM ZAGREBAČKOG PLESNOG PARA, POČELO 11. IZDANJE GLUMAČKOG FESTIVALA U KRAPINI

TRIDESET PREDSTAVA U 17 DANA: Poznati glumci sa svojim komedijama ponovno u neposrednom kontaktu sa zagorskom publikom

Objavljeno: 06.04.2018. zagorjeinternational

Nastupom plesnog para Karle Nikolovske i Hrvoje Veličkovića iz zagrebačkog Plesnog centra “Nicolas”, počelo je jedanaesto izdanje Glumačkog festivala u Krapini, koje je tradicionalno otvoreno u krapinskoj Festivalskoj dvorani.
– Deset sjajnih godina je iza nas, smatram da je ovo definitivno kulturološka potreba ne samo Krapine, nego i Hrvatskog zagorja, što dokazuje činjenica da imamo 25 gostovanja diljem Zagorja, uz ova tri vikenda ovdje u Festivalskoj dvorani. 30 predstava u 17 dana, mislim da je to jedno čudo od kazališne umjetnosti koje će buditi Zagorce diljem regije kroz naredni period. Publiku očekuju sjajne komedije mojih poznatih kolega. Mislim da to i privlači ljude, jer glumce koje inače gledaju na televiziji, sada mogu vidjeti uživo, podružiti se s njima, fotografirati. To je jedno obilježje glumačkog festivala i on će takav i ostati, neposredan u kontaktu s mojim kolegama – rekao je Adam Končić, direktor GFUK-a, dodavši kako ove godine gostuju samo zagrebačka kazališta, što se slučajno poklopilo.

“Sve o ženama”

11. izdanje GFUK-a otvorila je predstava Mire Gavrana “Sve o ženama”, u kojoj, uz Kristinu Krepelu, Lanu Gojak i Katarinu Arbanas, igra i Bedekovčanka Mirela Videk.
– Puno mi znači što nastupam pred zagorskom publikom, pogotovo zato što sada prvi puta imam ulogu s kojom se, nazovimo to tako, mogu pokazati, s obzirom na to da su do sada to bile neke manje uloge. Uzbuđena sam, imam pozitivnu tremu i zanima me kako će zagorska publika reagirati na nas. Inače, dosadašnje reakcije na predstavu su odlične, naravno, svaka publika je drugačija, ali uvijek smo rasprodani i publika nas uvijek nagradi ovacijama – otkrila nam je glumica prije predstave.
Predstava “Sve o ženama” i u Krapini je bila rasprodana već prije 10-ak dana, a kako doznajemo od ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Grozdane Pavlović, rasprodana je i sutrašnja predstava “Nije bila peta, bila je deveta”.

Grad povijesti i kulture

Otvorenju GFUK-a prisustvovao je i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović.
– Krapina s ponosom nosi epitet grada povijesti i kulture, a GFUK je postao neizostavan dio kalendara kulturnih događanja u Krapini, a usudio bih se reći, u cijelom Zagorju. Na temelju GFUK-a, ali i posjećenosti drugih kazališnih predstava tijekom cijele godine ovdje u Krapini, mogu reći da Krapinčani, ali i svi Zagorci, vole kazalište i predstave su uvijek unaprijed rasprodane – rekao je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba