KSENIJA KRIVEC JURAK I ZLATKO BRLEK NA SASTANKU O REVITALIZACIJI KUMROVEČKE PRUGE U MINISTARSTVU MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE

POSTOJE DVIJE MOGUĆNOSTI: Pruga se može obnoviti cijela, no uz suglasnost Slovenije, ili samo do Klanjca, a dalje – autobusi

Objavljeno: 06.04.2018. zagorjeinternational

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan je drugi radni sastanak na temu javnog prijevoza na području općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Kraljevec na Sutli, Kumrovec, Zagorska sela, Pušća te grada Klanjca. Na sastanku su bili načelnik Dubravice Marin Štritof, načelnica Zagorskih Sela Ksenija Jurak, načelnica Marije Gorice Marica Jančić i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek. Od predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sastanku su nazočili državni tajnik Tomislav Mihotić sa suradnicima, pomoćnici ministra Mario Madunić i Igor Radić, načelnik sektora Dražen Antolović te član Uprave HŽ infrastrukture Nikola Ljuban.
Kako piše 01portal.hr, na sastanku je usuglašeno kako postoje dva modela revitalizacije kumrovečke pruge.
– Prvi model je da se pruga u cijelosti obnovi, no za to nam je potrebna suglasnost slovenske strane, zbog čega ćemo mi načelnici općina stupiti u kontakt sa susjednim jedinicama lokalne samouprave da vidimo kakav je njihov stav. Ako postoji interes, onda oni trebaju ići prema svoj Vladi. Drugi model je da se pruga osposobi do Klanjca, odakle bi prema ostalim sredinama bio uspostavljen prijevoz autobusima – rekao je Štritof.
Do kraja svibnja produljen je rok za dostavu traženog stanja, kako bi se napravila što detaljnija analiza po pitanju financiranja i rekonstrukcije pruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba