CILJ JE RAZMJENA ISKUSTVA U POTICANJU EKONOMSKIH DOPRINOSA KREATIVNIH I KULTURNIH DJELATNOSTI

Donja Stubica, Zlatar, Pregrada, Zabok i Oroslavje potpisali Povelju povodom pokretanja projekta “Kreativni gradovi Hrvatske”

Objavljeno: 06.04.2018. zagorjeinternational

Čelnici Rijeke, Donje Stubice, Zlatara, Pregrade, Osijeka, Čakovca, Vrgorca, Šibenika, Vodica, Kastva, Đakova, Jastrebarskog, Drniša, Zaboka, Ludbrega, Koprivnice, Pleternice, Oroslavja i Zadra potpisali su Povelju povodom pokretanja projekta Kreativni gradovi Hrvatske.
Radi se o projektu koji je usmjeren na razvoj, suradnju i valorizaciju aktualnih praksi te razmjenu iskustava u poticanju ekonomskih doprinosa kreativnih i kulturnih djelatnosti u najširem smislu kulture i umjetnosti, kao ključnog konkurentnog proizvoda Europske unije.
U ime Udruge gradova, govorio je zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, koji je rekao da je Zabok prvi odradio brendiranje grada, u čemu su pomogli kreativni i sposobni ljudi.
– To je potencijal koji treba iskoristiti. Gradovi imaju ulogu i zadatak da dižu na višu razinu društvo. Kod nas se gradom postaje političkom odlukom, a ne sadržajem. A da bi se došlo do sadržaja, treba valorizirati kvalitetu koju imamo. Zbog toga nas raduje veliko zanimanje predstavnika gradova za ovaj projekt. To je dokaz da idemo naprijed – istaknuo je Hanžek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba