U DONJOJ STUBICI ODRŽAVA SE 12. SAJAM ZDRAVLJA, POD GESLOM “ZDRAVLJE ZA SVE”

Važna poruka građanima: Prevencija je pola zdravlja – pokrenite se i promijenite loše navike već danas!

Objavljeno: 05.04.2018. zagorjeinternational

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava 7. travnja, u organizaciji patronažne djelatnosti Doma zdravlja KZŽ u Parku Jure Stubičanca u Donjoj Stubici održava se 12. Sajam zdravlja pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije.

Kako je istaknula ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan, sajmom se promoviraju zdravi stilovi života te se ukazuje na važnost prevencije i načine kako sami možemo očuvati zdravlje od najranije dobi. Poruka sajma je “Zdravlje za sve”, a na štandovima su posjetiteljima prezentirane teme “Zajedno u trudnoći”, “Promicanje dojenja”, “Živjeti zdravo od malena”, “Piramida zdrave prehrane”, “Prevencija kardiovaskularnih bolesti”, “Duhovnom izgradnjom do tjelesnog zdravlja”, “Prevencija kroničnih nezaraznih bolesti”, “Pružanje hitne medicinske pomoći” i “Rano otkrivanje karcinoma”. Građani također mogu besplatno prekontrolirati tlak i šećera u krvi.

Redoviti partneri

– Osim patronažnih sestara, i ove godine imamo redovite partnere koji nas prate na svakom našem Sajmu zdravlja. To su Srednja škola Bedekovčina i Srednja škola Pregrada, zatim Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Zavod za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice i, naravno, vrtić, koji je redoviti pratitelj na ovakvim manifestacijama. Važna su sva događanja koja promoviraju zdravlje i promiču zdrave stilove života. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje u sklopu patronažne djelatnosti provodimo tijekom cijele godine, a možda ima malo veći odjek u javnosti jer je svih 25 patronažnih sestara na jednom mjestu. Uvidjele smo i da je potrebno da svake godine budemo u drugom mjestu, tako da se već 12 godina selimo iz mjesta u mjesto, i svugdje nas stanovnici jako dobro prihvaćaju, a nama je najvažnije da sa sobom ponesu dobre poruke, a to je da se potrebno pokrenuti, da je bolje spriječiti, nego liječiti, te da je potrebno promijeniti određene navike – rekla je Biserka Sviben, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo i glavna sestra Doma zdravlja.

Pravilna prehrana

Sajam zdravlja posjetio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Danas ovdje prije svega govorimo o prevenciji, o zdravom načinu života, o kretanju, pravilnoj ishrani, a ono što je meni jako važno, jest da su ovdje, osim Doma zdravlja, i naše srednje škole, patronažne sestre i drugi. Jedna snažna poruka, “Zdravlje za sve” podsjeća nas koliko je važno zdravstveno stanje nacije. Sada imate prilike vidjeti kako jedan ekološki incident, gdje 90 tisuća stanovnika ostane bez pitke vode, može poremetiti svakodnevni život. Zato je važno da vodimo zdrav život, da budemo u prirodi, da vodimo brigu o svom zdravlju, kako bi bilo što više prevencije, a što manje liječenja – zaključio je župan Kolar.
Sajam je posjetio i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, koji je rekao kako mu je izuzetno drago da manifestacija gostuje upravo u njegovu gradu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba