PREGRADA U SLAVLJENIČKOM RASPOLOŽENJU – PRIGODNA DOGAĐANJA SVE DO NEDJELJE

Povodom Dana grada, u “šatoru dobre zabave” nastupaju Gazde, Boss band i Barabe, na Bijelu nedjelju Mimohod povijesnih postrojbi i svečana sjednica

Objavljeno: 04.04.2018. JJ

Grad Pregrada u nedjelju slavi svoj dan, a tim povodom tijekom cijelog se tjedna, u sklopu manifestacije “Proljeće u Pregradi”, održavaju prigodna događanja. Sutra je Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića “Naša radost”. Od 9 do 17 sati moći će se razgledati likovna i foto izložba, a bit će tu i glazbeni program “Karaoke za najmlađe” te druženje uz “zaboravljene igre”. U Galeriji muzeja u 19 sati se otvara izložba Ivana Tuđe iz Oroslavja, pod nazivom “Razgovori”.

Turistički portal

U petak u 18 sati na igralištu NK Pregrada nogometnu utakmicu će zaigrati Udruga hrvatskih branitelja Pregrada i veterani NK Pregrade, a u 19 sati u Galeriji muzeja na rasporedu je predstavljanje turističkog portala grada Pregrade, uz prigodni program KUD-a Pregrada. Tijekom vikenda, na Trgu Gospe Kunagorske bit će postavljen šatorn dobre zabave, u kojem u petak navečer nastupaju Boss band i Gazde, u subotu Barabe, a u nedjelju u podne Optimisti Zagorja. U Planinarskom domu Kunagora u subotu u 14 sati počinje natjecanje u pripremi kotlovine, a od 18 sati na rasporedu su noćni sportski susreti kraj osnovne škole.

Završetak u Kostelu

Vrhunac proslave Dana grada tradicionalno je na Bijelu nedjelju. U 8.30 sati bit će proslavljena sveta misa, a zatim slijedi Mimohod povijesnih postrojbi i branitelja te prijavak gradonačelniku. Svečana sjednica će se održati u 11 sati u gradskoj vijećnici, a u podne počinje druženje s građanima na središnjem trgu. U 15 sati program se seli u Kostel, gdje će kraj kapele sv. Stjepana biti svečano zatvorena manifestacija “Kostelska uskrsna pištola”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba