GRAD KLANJEC POVEĆAO SVOJ UDIO U SUFINANCIRANJU DJEČJEG VRTIĆA, KAO I NAKNADE ZA NOVOROĐENČAD

MLADIM RODITELJIMA SVAKA JE POMOĆ DOBRODOŠLA: “Ovo je naš mali korak u cilju demografske obnove grada”

Objavljeno: 04.04.2018. JJ

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Klanjca, donesena je odluka o povećanju gradskog udjela u sufinanciranju ekonomske cijene vrtića. Tako će od sada roditelji plaćati 40, a Grad 60 posto cijene vrtića.
– Grad Klanjec sufinancira ekonomsku cijenu dječjeg vrtića sa 60 posto. Doduše, ona je porasla s 1620 na 1700 kuna, no taj višak pokrio je također Grad, tako da se za roditelje ništa nije promijenilo. Osim toga, povećali smo i iznos naknada za novorođenčad, pa tako sada za prvo dijete u obitelji izdvajamo dvije tisuće kuna, za drugo tri tisuće, za treće četiri tisuće kuna i za svako sljedeće ta se naknada povećava za još tisuću kuna. Osim novčane pomoći, roditelji novorođenčadi dobivaju paket Društva “Naša djeca”, u kojem se nalaze potrepštine za mališane, poput krema, ulja, pelena, a Gradska knjižnica Klanjec daruje člansku iskaznicu djetetu do njegove treće godine, s time da na tu iskaznicu knjige mogu posuđivati svi u obitelji – pojasnio nam je klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, dodavši i kako se nova odluka o povećanju naknada za novorođenčad odnosi na djecu rođenu u 2018. godini.
– Radi se o jednoj od važnijih mjera koje smo uveli s ciljem demografske obnove u našem gradu, iako sam svjestan činjenice da se roditelji neće odlučiti na dijete samo zbog tisuću kunu više. Pa ipak, svaka pomoć roditeljima je dobrodošla i mi je želimo pružiti, u skladu sa svojim mogućnostima – zaključuje gradonačelnik Brlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba