Zvijezde Zvukolika u Zagrebu

Devet mladih glazebnika, redom pobjednika Bistričkog zvukolika, u HAZU-u priređuje pravu glazbenu poslasticu

Objavljeno: 02.04.2018. AB

Preporodna dvorana Hrvatske akademije znanosti u umjetnosti u Zagrebu će u srijedu, 4. travnja, s početkom u 19.30 sati ugostiti devet izvrsnih mladih glazbenika – redom pobjednika dosadašnjih izdanja Bistričkog zvukolika – međunarodnog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava u klasičnoj glazbi koje se od 2014. godine održava u Mariji Bistrici.

Deset koncerata

Naime, koncertna sezona Bistričkog zvukolika ove se godine sastoji od deset koncerta, od kojih će samo jedan biti održan u Zagrebu, stoga udruga Svesvir poziva sve ljubitelje klasične glazbe u srijedu u Preporodnu dvoranu Narodnog doma HAZU-a (Opatička 18), gdje će više od sat vremena moći uživati u nastupima Zvjezdana Vojvodiće (glasovir), Ane Čižmek (gitara), Mie Pečnik (glasovir), Martina Kutnara (harmonika), Dunje Đurđević (flauta), Natana Zlodre (gitara), Matea Žmaka (glasovir), Katarine Kutnar (violina) i Ane Dadić (glasovir). Ulaz na koncert “Zvijezde Zvukolika”, kao i na sva ostala događanja u sklopu Bistričkog zvukolika je besplatan, čime se želi široj javnosti osigurati veoma dostupan, a opet izvanredan kulturni događaj.

5. Bistrički zvukolik

Prije samog koncerta biti će održana i konferencija za medije na kojoj će biti najavljeno 5. izdanje mješovitog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava, koje će se početkom svibnja pod imenom Bistrički zvukolik održati u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici.
Do kraja koncertne sezone Bistričkog zvukolika najavljeni su i koncerti Dua Bedek Draušnik (3. svibnja u Bazilici Majke Božje Bistričke), Ide Gamulin (17. svibnja u Domu kulture u Mariji Bistrici), Varaždinskog komornog orkestra (11. lipnja u Bazilici Majke Božje Bistričke), Domagoja Paukovića (14. lipnja u Bazilici Majke Božje Bistričke) te dva koncerta ocjenjivačkog suda i jedan koncert najboljih natjecatelja petog izdanja međunarodnog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava u klasičnoj glazbi, koje će u Mariji Bistrici biti održano od 3. do 6. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba