U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

RIJEČIMA I SLIKOM OTKRILI KAKVU HRVATSKU ŽELE: I 12 mladih Zagoraca nagrađeno na natječaju u okviru promotivne kampanje

Objavljeno: 27.03.2018. JJ

U okviru promotivne kampanje “Hrvatska kakvu želimo”, kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, organiziralo je Nagradni natječaj za učenike osnovnih škola.

U NSB-u

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici je tim povodom održana svečana dodjela nagrada najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika, koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu. Na natječaju su sudjelovale ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske, čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu “Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?”, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini, gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije – najbolji likovni radovi od 1. do 4. te od 5. do 8. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od 1. do 4. te od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Zamjenica župana

U nagradnom natječaju su sudjelovale i škole iz Krapinsko – zagorske županije te je nagrađeno 12 učenica i učenika iz osnovnih škola iz Stubičkih Toplica, Donje Stubice, Mihovljana, Bedekovčine, Velikog Trgovišća i Svetog Križa Začretja. Nagrade pobjednicama i pobjednicima iz Krapinsko – zagorske županije dodijelila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba