ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA DRUŠTVA “NAŠA DJECA” ZABOK

“Iza nas su brojne akcije i aktivnosti, čiji uspjeh ne bi bio moguć bez angažmana volontera koji svoje slobodno vrijeme daruju za dobrobit djece”

Objavljeno: 22.03.2018. JJ

Društvo “Naša djeca” Zabok održalo je svoju redovnu skupštinu, na kojoj su predstavljeni
mnogobrojni uspjesi i rezultati za 2017. godinu. Skupštinu su svojim nastupom otvorili “Zabočki mališani”, dječji zbor Društva “Naša djeca” Zabok, koji su najavili ovogodišnje obilježavanje 25. obljetnice rada. Otpjevali su nekoliko brojalica, koje mališani posebno vole, a neke od njih pjevaju se već generacijama, a predstavili su se i pjesmama s CD-a “Zdravo i fino” – pjesmom “Zabočki mališani”, koja govori upravo o njima samima, dok su svoj nastup završili hitom “Kad si sretan”.

“Zdravo i fino”

Skupštinu je otvorila predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, koja je pozdravila prisutne, a svoju podršku DND-u Zabok dala je i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek. Tajnica DND-a Jasenka Borovčak podnijela je izvještaj i iznijela rezultate za 2017. godinu. Istaknula je da je 2017. godina bila bogata raznolikim programima, projektima, akcijama i aktivnostima, a od kontinuiranih programa, istaknuti su Igraonica “Kutić slikovnica”, Dječji forum, Dječje gradsko vijeće, kreativne radionice, “Čitaj mi!”, dječji zbor “Zabočki mališani” te novi program “Bajkaonica”. Posebno su istaknuti projekti “Zdravo i fino”, “Prebaci na volontiranje!”, “Mala početnica medijske pismenosti” te KIKI Festival.
Projekt “Zdravo i fino”, koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem, u svom trećem ciklusu provodio se od 2016. godine te je nastavljen u 2017. godini, a osim radionica zdravog kuhanja s djecom, održana je promocija CD-a “Zdravo i fino”, vršnjačka edukacija u osnovnim školama te je izdana nova kuharica “Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta”. U sklopu projekta “Prebaci na volontiranje!” i uređenja grada Zaboka, Dječje je gradsko vijeće pokrenulo volontersku akciju “Kante kulerice – ako se kanta smije, nasmij se i ti pa u nju smeće ubaci!”. U sklopu tog projekta, uređene su i oslikane kante za smeće u Zaboku. S članicama i članovima Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, provodi se projekt “Mala početnica medijske pismenosti”, s ciljem odgoja i obrazovanja djece o medijskoj pismenosti, privatnosti djece u medijima te stjecanja medijskih znanja i vještina koje doprinose poštivanju i zaštiti dječjih prava.

KIKI festival

U prošloj je godini izuzetno uspješno realiziran 6. KIKI Festival – međunarodni festival dječjeg filma, u suradnji s udrugom Gokul, u sklopu kojeg je kroz pet dana festivala prošlo preko 4500 djece, učitelja i odgajatelja, s bogatim popratnim programom. Bile su tu i akcije i aktivnosti Dan obitelji, Dječji tjedan, Dan igara, Noć vještica, Sveti Nikola i Djed Mraz, akcija “Za osmijeh djeteta u bolnici”, koje su također bile vrlo uspješne. Posebno je istaknuto da sve te projekte, programe, akcije i aktivnosti ne bi mogli tako uspješno provoditi i realizirati bez velikog angažmana mnogobrojnih volonterki i volontera, koji daruju svoje slobodno vrijeme za dobrobit djece, a neki od njih su kandidirani i za županijsko priznanje “Volonter/ka godine”, zaključila je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba