NAŠE GORE LIST: Hrvatica svjetska prvakinja

Bravo! Zlatarščanka Ivana Habazin na svjetskom boksačkom tronu po IBO verziji u srednjoj kategoriji

Objavljeno: 16.03.2018. zagorjeinternational

Zlatarščanka Ivana Habazin (28) svjetska je prvakinja po IBO verziji! Čudesna Ivana dominirala je protiv Gruzijke Elene Sikmašvili i slavila je prekidom u petoj rundi. Osvojila je pojas po IBO verziji u srednjoj kategoriji.

Boxing explosion

Naša najbolja boksačica, opet se borila za svjetski naslov, a na priredbi ‘Boxing Explosion’ u Beču čekala ju je Gruzijka Elena Sikmašvili, u meču za upražnjeni naslov IBO prvakinje svijeta u srednjoj kategoriji, piše 24 sata.
Ivana je inače bila svjetska prvakinja nakon što je u ožujku 2014. godine osvojila IBF pojas, nakon toga je izgubila od Norvežanke Cecilie Braekhus, najdominantnije boksačice današnjice, u meču koji je odlučivao o vlasnici IBF, WBA, WBC i WBO pojaseva. Nakon toga izgubila je i od Šveđanke Mikaele Lauren.
Imala je Ivana velikih problema sa štitnjačom što joj je otežavalo svakodnevni život, a posebno pripreme jer bi se uspuhala već nakon 10 minuta laganog spariranja, ali to je sve sad iza nje. Prima terapiju i spremna je dočekala borbu protiv neugodne Gruzijke.

“Djevojka od nula dolara”

– Ako ovo, ne daj Bože, izgubim, ostavit ću se boksa. Znam da sam to rekla već triput, ali ovaj put će to biti definitivno kraj – rekla je Ivana u intervjuu za Fightsite. Srećom, pobijedila je!
O Ivani Habazin, koja je rodom iz Zlatara, inače je snimljen i dokumentarac “Djevojka od nula dolara”, u kojem priča kako je, prepuštena sama sebi, bez pomoći države, došla do naslova u velteru. Evo što je prije točno godinu dana rekla u intevjuu za Zagorje International.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba