NIZ AKCIJA O PREVENCIJI VRŠNJAČKOG NASILJA I NASILJA U VEZAMA U BEDEKOVČANSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI I UČENIČKOM DOMU

“ŽIVOT NIJE SIV”: Pogledajte kako su učenici pjesmom i plesom obilježili Dan ružičastih majica

Objavljeno: 02.03.2018. zagorjeinternational

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina i Učeničkog doma obilježili su Dan ružičastih majica, nizom akcija i međunarodnim eTwinning projektom. Dan ružičastih majica nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u veljači, u Hrvatskoj od 2014. godine.

Radionice i filmovi

Srednja škola Bedekovčina sa svojim nastavnicama Danielom Usmiani i Suzanom Đurkan, povezala se sa školskim ustanovama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske u eTwinning projekt Pink Shirt Day 2018. / Dan ružičastih majica 2018., kojim su od prosinca prošle godine provodili zajedničke akcije na satovima razrednih odjela. Projekt se sastojao od radionica, gledanja edukativnih filmova i promoviranja Međunarodnog dana ružičastih majica. Naglasak je bio na prevenciji vršnjačkog nasilja, ali i na prevenciji nasilja u mladenačkim vezama, koja je bila tema radionica pod nazivom “Sanjam dobru vezu”.

Vrhunac projekta bio je učenički performans prilikom obilježavanja Dana ružičastih majica, prilikom kojeg su svi učenici škole upoznati s prigodnim porukama protiv vršnjačkog nasilja, napisanima na ružičastim majicama i balonima.

Odgojna grupa

Niz akcija odvijao se i u Učeničkom domu Srednje škole Bedekovčina, uz radionice na kojima je sa svojom odgojnom grupom odgajateljica Ljiljana Ban Dominko provela radionicu o uzrocima i posljedicama vršnjačkog nasilja, dok je odgajateljica Marica Kaščelan sa svojim učenicima snimila prigodan video na službenu pjesmu Dana ružičastih majica – “Život nije siv”, Mije Dimšić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba