UČENICI SREDNJE ŠKOLE ZABOK OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE NA REGIONALNOM GASTRO NATJECANJU UČENIKA UGOSTITELJSKO – TURISTIČKE STRUKE

Na državni Gastro idu Danijela Jakopić, Magdalena Martinić, Marta Petreković i Iva Vranić

Objavljeno: 23.02.2018. JJ

Regionalno Gastro natjecanje učenika ugostiteljsko – turističke struke Središnje Hrvatske održano je u Termama “Sveti Martin” u Svetom Martinu na Muri, a među šezdesetak učenika iz 14 ugostiteljsko – turističkih škola središnje Hrvatske, natjecali su se i učenici Srednje škole Zabok, u pet gastronomskih i tri turističke discipline.

Mali Lošinj

U pripremanju menija, Danijela Jakopić je osvojila drugo mjesto i pozivnicu na državni Gastro, a isti rezultat postigle su i Magdalena Martinić u posluživanju menija i Marta Petreković u pripremanju slanog izloška, također s pozivnicom za državno natjecanje. Na državni Gastro putuje i Iva Vranić, koja je osvojila treće mjesto u predstavljanju turističke destinacije. Jakov Babič je osvojio četvrto mjesto u pripremanju barskih mješavina, a četvrti su bili i Filip Vuković, u poslovanju recepcije hotela i Patricija Pogačić, u poslovanju putničke agencije.
Učenici su ove vrijedne i zapažene rezultate postigli pod vodstvom svojih mentora: Vesne Šukan, Domagoja Cimperšaka, Ivana Peteka, Tomislava Vranića, Stjepana Gmajničkog i Ivana Benkotića-Đurkina, a četiri učenice – Danijela, Magdalena, Marta i Iva, imat će priliku svoje znanje i vještine pokazati na državnom GASTRO natjecanju, koje će se održati od 19. do 22. ožujka na Malom Lošinju.

Oko 90 učenika

Regionalna natjecanja održala su se i u Osijeku, Zadru i Puli, pa će na državnom Gastru u osam disciplina sudjelovati oko 90 učenika. Mlade nade hrvatskog turizma ocjenjivali su i njihov rad vrednovali profesionalci i stručnjaci – istaknuti šefovi i direktori raznih službi poznatih hotelskih kuća i turističkih organizacija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba