KSENIJA ERKER I ZORAN MIŠOLONGIN JOŠ JEDNOM ODUŠEVILI ZLATARSKU PUBLIKU

Izveden valentinovski glazbeno – poetski recital u potpunosti posvećen Dragi Britviću, jednom od utemeljitelja krapinskog Festivala

Objavljeno: 20.02.2018. zagorjeinternational

Zlatarsko Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića i Gradska knjižnica Zlatar četvrtu su godinu zaredom organizirali prigodni program povodom Valentinova. Nakon što su prošle godine zlatarsku publiku oduševili programom posvećenim Arsenu Dediću, Ksenija Erker i Zoran Mišolongin sada su premijerno izveli glazbeno – poetski recital “Potraži me u predgrađu”, u potpunosti posvećen stihovima Drage Britvića.
Kako je istaknula Ksenija Erker, želja je bila poznatog tekstopisca predstaviti i kao vrsnog pjesnika, jednog od utemeljitelja Festivala kajkavskih popevki u Krapini i Pjesama Podravine u njegovoj rodnoj Pitomači. U Zlataru je izveden tek mali dio popularnih domoljubnih pjesama, šansona i kajkavskih popevki, poput “Oko jene hiže”, koju su na kraju zajedno zapjevali svi okupljeni.
Sve izvedene pjesme objavljene su u zbirci “Mirno teku rijeke” koju je za tisak, nakon autorove smrti, pripremio akademik Nedeljko Fabrio, istaknuvši kako je mjesto Drage Britvića oduvijek bilo u hrvatskom pjesništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba