ODRŽAN INICIJALNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE

U Mariji Bistrici se planira izgradnja srednje škole glazbenog, gimnazijskog i turističko – ugostiteljskog usmjerenja

Objavljeno: 13.02.2018. JJ

U Mariji Bistrici je održan inicijalan sastanak na temu gradnje srednje glazbene škole u Mariji Bistrici. Naime, Marija Bistrica ima odličnu glazbenu školu sa 140 polaznika i sve većim brojem polaznika iz susjednih općina – Zlatar Bistrice, Zlatara, Bedekovčine, Gornje Stubice, Donje Stubice, Konjščine, Mača, Lobora i Budinščine, no, kako je istaknuto na sastanku, daroviti i motivirani polaznici osnovne škole, koji ostvaruju odlične rezultate na natjecanjima, nakon završene osnovne glazbene škole nemaju gdje nastaviti srednje glazbeno obrazovanje, s obzirom na to da je Zabok udaljen 30 kilometara, Pregrada 45 kilometara, a Zagreb 40 kilometara.

Mali proračun

– U sklopu integracijskog projekta koji je započeo prije tri godine u Mariji Bistrici, kupnjom zemljišta od 50 tisuća četvornih metara za javne sadržaje, nalazi se i projekt srednje škole, uz novu osnovnu školu, dvoranu i dječji vrtić. Održan je sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja te sastanak s čelništvom županije radi proširenja mreže srednjih škola. Bila bi to srednja glazbena škola te škola za neko bazično zanimanje, poput turističko – ugostiteljske škole, s obzirom na to da je Marija Bistrica turističko mjesto A kategorije, a bilo bi tu i gimnazijsko usmjerenje – otkrio nam je predsjednik Općinskog vijeća Teodor Švaljek, dodavši kako su najveći izazovi nepostojanje adekvatne infrastrukture te mali izvorni proračun općine.

Bivši rektor Svetišta

Na sastanku su, uz Švaljeka, bili predsjednica Županijske skupštine Vlastu Hubicki, župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, potpredsjednik Županijske skupštine Josip Kovačić, pročelnik Županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Ivan Lamot, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek i donedavni rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba