SVETOKRIŠKI FAŠNIK I OVE GODINE OPRAVDAO TITULU JEDNOG OD NAJBOLJIH FAŠNIKA U ZAGORJU

Središnjim trgom prošetali Donald Trump, Kim Jong-un i britanska kraljica, prvo mjesto pripalo maski pod nazivom “Trg Tito Meti Mora”

Objavljeno: 13.02.2018. JJ

Udruga za kulturu, zabavu i šport iz Svetog Križa Začretja organizirala je tradicionalni Svetokriški fašnik koji, sudeći po broju posjetitelja koji su došli vidjeti povorku i po broju fašničkih grupa, s pravom slovi kao najposjećeniji fašnik u Hrvatskom zagorju.

Program vodio Drele

I ove godine, osim udruga koje djeluju na području općine, došle su grupe iz Ivanić Grada, Kutine, Velike Gorice, Lobora, Krapine, a uključili su se i mjesni odbori iz Sekirišća i Donje Pačetine. Bile su tu “Coprnice”, “Mary Poppins”, “Alo, alo”, “stare babice i dedeki”, “pastelice”, “klaunovi”, tenk s vojnicima koji su bili spremni preuzeti vlast u Svetom Križu Začretju, britanska kraljica, Kim Jong-un, Donald Trump, a, naravno, ništa nije moglo proći bez šaljivog prikaza hrvatsko – slovenskih odnosa, za što se pobrinula skupina “hrvatskih i slovenskih ribara”. Kao i prijašnjih godina, veselja i pjesme nije nedostajalo. Sve grupe okupile su se na Trgu hrvatske kraljice Jelene te su izvele kratak program, dok je na pozornici događaj moderirao poznati voditelj Davor Dretar Drele. Uz bogat program, neizostavne su bile bogate nagrade za sve grupe, dobra kapljica i besplatne krafne. Maskirani su se zabavili u Pastoralnoj dvorani uz grah s kobasicama.

“Savudrijska vala” druga

Prvu nagradu osvojila je maska “Trg Tito Mora Meti” koju je predstavio Mjesni odbor Donja Pačetina. Drugo mjesto pripalo je maski “Savudrijska vala” u izvedbi članova Sloge BiP. Treće mjesto pripalo je Mary Poppins, Fašničke udruge “Žabe” iz Ivanić Grada, a i sve ostale maske dobile su novčane nagrade koje je pripremila Udruga za kulturu, zabavu i šport, kao i poklon bonove.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba