IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a KLANJEC

Klanječki vatrogasci za 130. će obljetnicu Društva dobiti najljepši poklon – uređenje vatrogasnog doma

Objavljeno: 05.02.2018. JJ

U klanječkom vatrogasnom domu održana je 130. redovna izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klanjec.
Istaknuto je kako je DVD Klanjec imao uspješnu 2017. godinu, koju su obilježili tradicionalno terensko natjecanje operativnih vatrogasaca u svibnju i rad s vatrogasnim pomlatkom, a klanječki vatrogasci sudjelovali su i na svim tradicionalnim društvenim, kulturnim i vjerskim manifestacijama u gradu. O početku rekonstrukcije vatrogasnog doma, kao prioritetu klanječkih vatrogasaca u ovoj godini, govorio je predsjednik DVD-a Klanjec Ervin Šoban.

Otežavajuće okolnosti

– Prije 30-ak dana, zahvaljujući prvenstveno inicijativi župana Željka Kolara i gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, ozbiljno se pristupilo izradi projektne dokumentacije. Ona je u završnoj fazi i uz ostalu dokumentaciju, bit će spremna za prijavljivanje na natječaj za europska sredstva, planirana i namijenjena rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade DVD-a – rekao je predsjednik DVD-a Klanjec.
Župan Kolar je zahvalio okupljenim vatrogaskinjama i vatrogascima na svim aktivnostima koje poduzimaju tijekom čitave godine, istaknuvši bogatu tradiciju klanječkog dobrovoljnog društva te se dotaknuo i projekta rekonstrukcije vatrogasnog doma.
– 130. obljetnica idealna je prilika da svi stavimo glave skupa i uredimo kompletno dom. Tu ima niz stvari koje su otežavajuće okolnosti: od rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, do toga da smo pod zonom zaštite spomenika kulture, da imamo dogradnji i da bi sve to trebalo ucrtavati i projektirati. Mi ćemo spremiti papire za jedno mjesec dana i aplicirati na europske fondove za 85 posto bespovratnih sredstava i urediti dom. Mislim da će to biti najveći poklon vama vatrogascima za 130. obljetnicu – poručio je župan Željko Kolar.

Proslava u jesen

Na 130. izvještajnoj Skupštini bili su i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Klanjca Željko Zajec, klanječki župnik, pater Antun Jesenović te brojni predstavnici drugih vatrogasnih društava.
DVD Klanjec će proslavu 130. godišnjice djelovanja organizirati u jesen ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba