RIJEČ UREDNIKA

Vaših i naših 300: Ovo je Zagorje International!

Objavljeno: 27.01.2018. Alen Brodar

Jednako ponosno kao što kralj Leonida, nakon što je odbio perzijskog glasnika koji mu je poručio da mu se pokori, u filmu 300 ponosno kaže “Ovo je Sparta!”, tako i mi, nakon svojih 300 brojeva prvih zagorskih digitalnih novina, možemo uzviknuti: Ovo je Zagorje International!
Istina, malo patetično, ali kako drugačije opisati ponos i zadovoljstvo koje osjećamo, budući da smo u manje od tri godine, od osnivanja do danas, kao jedan mladi medij prepoznati od vas, naših čitatelja i – ne manje bitno, prepoznati na medijskom tržištu. Hvala vam na tome. Nismo stali samo na mediju, uspješno smo organizirali i već dva Regionalna sajma kontinentalnog turizma Wellcone, prvi u Krapini, drugi u Zagrebu, suvenirnicu u Trakošćanu dižemo na jedan viši nivo u kojoj se sprema Turistički info centar, a pripremaju se još neki zanimljivi projekti u “našoj maloj kuhinji”. No o tome kada dođe vrijeme, zadržimo se sada na slavljeniku jubilarcu – našim digitalnim novinama.
Usporedba s filmom 300 pala mi je napamet kada sam razmišljao što napisati povodom izlaska 300-tog broja digitalnih novina, a na prvu mi se dopala, jer u tome ima mnogo simbolike, ali i mogućnosti usporedbe sa stvarnim našim funkcioniranjem u današnjem medijskom “džumbusu” na hrvatskoj pa samim time i zagorskoj medijskoj sceni.
Ono što možemo sa sigurnošću reći, mi ćemo se i dalje truditi udarati tempo u zagorskom dijelu digitalnog svijeta medija, bilo pričama, bilo istraživanjima, bilo kreativnošću, jer ništa nam nije draže nego kada vidimo da to i druge tjera da se trude biti bolji. Svi smo zajedno onda bolji zbog vas. Bilježimo odličnu posjećenost i čitanost koje iz dana u dan rastu, ali ono što se broji više od te brojke, jest zadovoljstvo naših čitatelja, a nikakav graf ne može zamijeniti osjećaj kada vidiš da si ušao u domove i glave, a mi se nadamo i srca, brojnih čitatelja, koji nas zatrpaju mailovima da nisu u pretince elektroničke pošte dobili novine koje inače izlaze utorkom i subotom, a mi preko ljeta ili većih blagdana to smanjimo na jedan broj tjedno. To je ono što se računa i zbog čega naša mala redakcija uspješno odolijeva, a i odolijevat će, “jačim i nadmoćnijim” protivnicima, koji su doduše to samo na papiru. Našu stvarnu snagu nitko ne može ugroziti, to ste VI i činjenica da je Zagorje International projekt koji se prije svega rodio iz prijateljstva i ljubavi prema novinarstvu i, radio ga jedan čovjek ili njih 100, uvijek ćemo si moći pogledati u oči i reći: To je to! Bez fige u džepu, bez svrstavanja u razne pretince, samo jako i iskreno. Ovo je Zagorje International!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba