ZA PREDSJEDNIKA IZABRAN MLADEN MIKETIĆ

U Mariji Bistrici osnovan prvi ogranak Hrvatske demokršćanske stranke

Objavljeno: 27.01.2018. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je osnovan prvi ogranak Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) u Krapinsko – zagorskoj županiji. U nazočnosti Branka Hrga, zamjenika predsjednika, Petra Kaćunka, glavnog tajnika, Davora Vukmirića, prvog dopredsjednika, Tonija Turčinova, dopredsjednika, Snježane Vrdoljak, zamjenice glavnog tajnika te članova Velikog vijeća Vatroslava Jukića i Sanje Jurić, izabrano je vodstvo OHDS-a Marija Bistrica. Za predsjednika je izabran Mladen Miketić, Josip Platužić za dopredsjednika, a Antonela Hudi za tajnicu.

Koalicijski partner

Na osnivanju ogranka bio je i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, ujedno i koalicijski partner, koji je najavio suradnju po svim pitanjima od značaja za mještane Marije Bistrice. Boravak u Mariji Bistrici iskorišten je i za održavanje sjednice Predsjedništva stranke, na kojoj je iskazan jedinstven stav i iznimno zadovoljstvo širenjem stranačke infrastrukture. Diljem Hrvatske učlanjuju se novi članovi, osnivaju ogranci i stvaraju preduvjeti za osnivanje podružnica u narednih pet županija u vremenu do Uskrsa. Dana je puna podrška radu saborskih zastupnika i koalicijskoj suradnji te je detaljno analizirana društveno – politička situacija.

Izvještajni sabor

Predsjedništvo počinje s pripremama za održavanje Izvještajnog sabora stranke, a tajništvo se seli u stranačke prostorije u Zagrebu. Za administrativnu tajnicu izabrana je Sanja Jurić, članica Velikog vijeća i predsjednica OHDS-a Križ. Temeljem odredaba Statuta, za prvog dopredsjednika izabran je Davor Vukmirić. Velikom vijeću predložit će se Zoran Jukić, trenutni Povjerenik za Slavoniju i Baranju, za dopredsjednika HDS-a. Članovi Predsjedništva posjetili su i Svetište Majke Božje Bistričke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba