NIJE DUGO BIO NA BURZI: (Samo)uhljeb iz Piškornice ima novi posao

AMERIČKI MULTIMILIJUNAŠ U NJEMU PREPOZNAO PRAVI KADAR: Mladen Jozinović postao konzulatant u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste

Objavljeno: 23.01.2018. AB

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda – piše Podravski.hr, čijim je novinarima to potvrdio sam Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global putem koje vodi svoj globalni biznis.

Ekspanzija u regiji

Američki multimilijunaš objasnio je kako u Hrvatskoj namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.
– Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi – kazao je Blackard, kojeg su novinari pitali da li je upućen u to da je Mladen Jozinović pod istragom hrvatskih vlasti zbog sumnje u poslovne malverzacije.
– Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta – odgovoreno je.

Milijunski bonus

Jozinović je, podsjetimo, smijenjen potkraj prosinca prošle godine nakon što se doznalo da si je, bez znanja osnivača javnog poduzeća, isplatio milijunski bonus, a nakon njegova odlaska u Piškornicu su ušli istražni organi, kako bi provjerili sveukupno poslovanje iz njegova mandata.
Inače, Jeffory Blackard (60) blizak je administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa, a u hrvatskoj se javnosti pojavio nakon najave da gradi repliku bračkog Supetra u Texasu. Poznat je i po tome što je organizirao kontroverzni posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba