POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU PROJEKTA UKUPNE VRIJEDNOSTI 19,2 MILIJUNA KUNA – POČETAK RADOVA OČEKUJE SE U LIPNJU

RADOST ZA UČENIKE, RODITELJE I UČITELJE: “Zlatar Bistrica će napokon dobiti školsku sportsku dvoranu kakvu zaslužuje”

Objavljeno: 22.01.2018. zagorjeinternational

– Svi smo radosni, a najviše djeca, koja su najviše i izgubila u toj tragediji. Veseli nas što sve ide svojim tijekom, pred zadnjim smo korakom prije raspisivanja natječaja i to je ono što je najvažnije. Bilo je skeptika koji nisu vjerovali da će se ovo ostvariti, ali uspjeli smo, na radost roditelja, učenika i učitelja Osnovne škole Zlatar Bistrica. Suradnja između našeg osnivača, Krapinsko – zagorske županije i Općine Zlatar Bistrica, uvijek je bila odlična i ovo je rezultat toga – rekla je ravnateljica Osnovne škole Zlatar Bistrica, Jasna Kokot – Pelko, prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju gradnje sportske dvorane, koji su u prostorijama Općine Zlatar Bistrica, potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić i ravnateljica OŠ Zlatar Bistrica Jasna Kokot – Pelko.

Izgorjela u požaru

Podsjećamo, sportska dvorana OŠ Zlatar Bistrica izgorjela je u požaru 2. siječnja 2016. godine, a osiguravajuće društvo je po požaru isplatilo šest milijuna kuna. Nakon sanacije zgarišta, pristupilo se vještačenju, te je utvrđeno kako ostaci temelja ne zadovoljavaju građevinski standard, a i opožareni beton je izgubio svoja svojstva, stoga je odlučeno da će se graditi nova dvorana.
Objekt je projektiran kao trodijelna školska sportska dvorana pravokutnog tlocrtnog oblika, dimenzija 45,4×34,2 metra, ukupne površine 1857 četvornih metara, s 450 fiksnih sjedećih mjesta. Orijentacijska vrijednost radova iznosi 19.262.447,56 kuna s PDV-om.

Vlada RH je 21. prosinca 2017. dala suglasnost Općini Zlatar Bistrica za bankovno zaduženje u iznosu od 10 milijuna kuna, s rokom otplate kredita od 15 godina, bez početka u jednakim mjesečnim ratama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 2,25 posto. Planirano je da investiciju zatvore OŠ Zlatar Bistrica, u iznosu od 5,2 milijuna kuna, preostalim sredstvima od osiguranja, Krapinsko – zagorska županija, s 4,7 milijuna kuna i Općina Zlatar Bistrica s 10 milijuna kuna. Vraćanje kreditnog zaduženja Općine planirano je na način da Općina Zlatar Bistrica podmiruje dio u iznosu od 250 tisuća kuna godišnje, a ostatak Krapinsko – zagorska županija, 650 tisuća kuna godišnje iz decentraliziranih sredstava. Početak gradnje planira se u prvoj polovici ove godine.
– Nakon događaja koji je obilježio 2016. godinu i potresao cjelokupno stanovništvo općine Zlatar Bistrica, pa i šire, uložen je značajan trud i provedeno je mnogo aktivnosti da bismo došli do današnjeg trenutka. Važna je uloga Krapinsko – zagorske županije, Osnovne škole Zlatar Bistrica, ali i Općine Zlatar Bistrica. Želio bih zahvaliti općinskim vijećnicima koji su većinom glasova donijeli odluku da je izgradnja školske sportske dvorane od značajnog interesa za općinu. Naša financijska konstrukcija prepoznata je i od strane Ministarstva financija i krajem prosinca na sjednici Vlade jednoglasno je odlučeno da Općina Zlatar Bistrica može ući u kreditno zaduženje. Vjerujem da će dvorana koju ćemo dobiti biti kvalitetnija i bolja za korištenje, bit će to objekt koji su mještani Zlatar Bistrice zaslužili – rekao je načelnik Miholić.

Zagorje – veliko gradilište

Župan Željko Kolar je otkrio kada se očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova.
– Raspisivanje natječaja prvi je potez koji nam slijedi, otprilike za četiri do pet tjedana naše će službe biti spremne da idu na raspisivanje javnog poziva za izvođača radova, i ako ne bismo imali razloga da poništimo natječaj i ako ne bi bilo razloga za žalbu, izgradnja sportske dvorane mogla bi započeti čim završi škola. S obzirom na to da će županija biti jedno veliko gradilište, jer ćemo paralelno ići s četiri natječaja za energetsku obnovu škola, a intenzivni radovi u planu su tijekom ljetnih praznika. Ide i natječaj za sportsku dvoranu u Đurmancu i u Hrašćini, zatim natječaj za Poslovno – tehnološki inkubator u Krapini, znači, bit će jako puno radova, a ja se samo bojim da neće biti dovoljno izvođača na raspolaganju, što bi bio velik problem, jer za sve te investicije zatvorena je financijska konstrukcija i osigurana su sredstva – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba