U Krapinskim Toplicama se okupilo više od stotinu trenera i sudaca iz Hrvatske, Slovenije i Srbije

Organizator Zvonko Očić: Radi se o najvažnijem seminaru u ovom dijelu Europe koji okuplja najistaknutije predstavnike iz svijeta hrvanja

Objavljeno: 20.01.2018. zagorjeinternational

U Krapinskim Toplicama je počeo redovni seminar za trenere i suce, članove Hrvatskog hrvačkog saveza, na kojem se okupilo više od 100 sudionika. Na seminaru prisustvuju i gosti iz Slovenije i Srbije, odakle je stiglo 11 sudaca i trenera. Seminar organizira Zvonko Očić, predsjednik hrvatske sudačke komisije u hrvanju, inače i predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica.

Petu godinu

– Hrvatski i srpski Savez jako dobro surađuju, a rezultati te dobre suradnje vide se u osvajanju medalja na europskim i svjetskim prvenstvima te na drugim natjecanjima. Potrudio sam se da Krapinske Toplice petu godinu zaredom budu domaćin ovom susretu, a ove godine on je najjači do sad, zbog svih istaknutih ljudi iz svijeta hrvanja koji su došli ovamo, zbog čega mogu reći da je to najvažniji seminar u ovom dijelu Europe koji se tiče hrvanja. U hrvanju grčko – rimskim stilom, koji je najpopularniji na našim prostorima, od nove godine su nastupila neka nova pravila, i prije tjedan dana bio sam na stručnom seminaru u Slovačkoj gdje su ta pravila prezentirana, a sada ih moji kolege prezentiraju i sucima i trenerima s ovog područja – rekao nam je Očić.

O odličnoj suradnji između srpskog i hrvatskog hrvačkog saveza govorio je i predsjednik Srpskog hrvačkog saveza Željko Trajković.

– Veže nas odlična suradnja, zahvaljujem se gospodinu Vladi Bregoviću, predsjedniku Hrvačkog saveza Hrvatske, te posebno domaćinu Zvonku Očiću, vrhunskom međunarodnom sucu. Seminar je odlično organiziran, cilj je da razmijenimo iskustva, naučimo nešto novo i unaprijedimo rad, te mislim da idemo prema tome. Došlo je do promjene pravila, mi smo doveli naše najelitnije trenere i suce, da razmijenimo iskustva, idemo u korak s Europom. I hrvatski i srpski hrvači imaju sjajne rezultate, puno medalja i mogu reći da smo ravnopravnim s najjačim nacijama u Europi – istaknuo je Trajković.

Dobrodošlicu je sudionicima poželio načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.

Sportski turizam

– Drago mi je što smo u zadnje vrijeme često domaćini vrlo značajnih skupova značajnih hrvatskih i međunarodnih asocijacija. Pozdravljajući današnji skup, naglasio sam da se Krapinske Toplice u godinama koje su pred nama žele sve više afirmirati kao destinacija sportskog turizma i nadam se da ćemo hrvače moći ugostiti i u narednim godinama – rekao je Svažić.



HRVATSKI HRVAČKI SAVEZ U SLJEDEĆOJ GODINI ORGANIZIRA NIZ AKTIVNOSTI

JEDINSTVENA ATRAKCIJA U PULI: Gladijatori se vraćaju u Arenu

Vladimir Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza, otkrio nam je kako HHS u ovoj godini organizira niz aktivnosti.

– Prvi događaj je Zagreb Grand Prix, na kojem očekujemo od 100 do 150 vrhunskih hrvača iz 15 do 20 zemalja, svjetskih i olimpijskih prvaka. U travnju imamo UWW turnir u Poreču, trofej Jadrana, za mlađe seniore, a u lipnju je u Zagrebu Croatia Open za kadete. Najvažniji događaj ove godine nam je Svjetsko prvenstvo za kadete, koje se održava u Zagrebu, na kojem će se okupiti tisuću natjecatelja, koji će se tjedan dana hrvati u Domu sportova. Posebna atrakcija bit će turnir u hrvanju na pijesku, koji namjeravamo organizirati u Areni u Puli. Možemo reći, gladijatori se vraćaju na početak. Imamo 35 klubova, registrirano je oko 1500 hrvača. Svake godine u raznim kategorijama uzimamo tri do četiri medalje. Prošle godine imali smo trećeg u Europi seniora i mlađeg seniora, i drugog na svijetu u kategoriji mlađih seniora. Trenutno nam je najveća želja osnovati Nacionalni hrvački centar – ističe Bregović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba