SVJETSKI PRVAK U TWIRLINGU, NOĆNA UTRKA, RESTAURACIJA CADILLACA: NEMA ČEGA NEMA U “NOĆI MUZEJA”

JEDINSTVENA ATRAKCIJA U KRAPINI: Oldtimer autobusi posjetitelje će prevoziti od muzeja do muzeja, a program će se odvijati na četiri lokacije

Objavljeno: 19.01.2018. Jelena Jazbec

Grad Krapina će 13. “Noć muzeja”, koja se održava u petak, 26. siječnja, obilježiti na četiri lokacije, a tim povodom u gradskoj je vijećnici održana i press konferencija. U svojem uvodnom izlaganju, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović je rekao kako je odlučeno da će se na ovaj poseban način najaviti manifestacija, s obzirom na to da se malo koji grad Hrvatskoj, osim onih najvećih središta, može pohvaliti održavanjem “Noći muzeja” na četiri lokacije.
Za Muzej krapinskih neandertalaca “Noć muzeja” je poseban događaj koji iz godine u godinu obara rekorde po posjećenosti, pa je tako prošle godine, kada po prvi puta nije bilo potrebno unaprijed rezervirati ulaznice, u “Noći muzeja” MKN posjetilo 1355 posjetitelja.

Ludbreške mažoretkinje

– Muzej krapinskih neandertalaca sudjeluje u “Noći muzeja” od otvorenja, odnosno, od 2011. godine. Ovogodišnji program počinje u 18 sati, pod nazivom “Svjetski prvak kod krapinskog pračovjeka”. Riječ je o spektakularnom nastupu prvog pobjednika “Supertalenta” u Hrvatskoj, višestrukom svjetskom prvaku u twirlingu, Tihomiru Bendelji iz Ludbrega. On će zajedno s europskim prvakinjama, Ludbreškim mažoretkinjama, spojiti nespojivo – ples, sport, umjetnost i krapinskog pračovjeka. Bit će tu posebni kostimi, posebna koreografija, a sve prilagođeno krapinskom neandertalcu i samoj “Noći muzeja”. Zadnji ulazak u Muzej je u 23 sata, puštat ćemo grupe od 100 do 120 osoba. Važno je napomenuti da nema rezervacije ulaznica, svi koji nas žele posjetiti, mogu doći, samo molimo za strpljenje. Besplatno ćemo dijeliti i stare muzejske publikacije, a bit će tu i prodaja prigodnih suvenira – najavio je Jurica Sabol, voditelj MKN-a.
U sastavu Pučkog otvorenog učilišta Krapina djeluje Galerija grada Krapine, koja ove godine slavi 25. rođendan. Galerija u “Noći muzeja” sudjeluje peti puta, a pripremljen je program pod nazivom “Sport u Krapini”, u suorganizaciji s Krapinskim sportskim savezom.
– Bit će pripremljena izložba svih 16 klubova i udruga, članova Krapinskog sportskog saveza, što uključuje pokale, medalje, razna priznanja, fotografije i sportsku opremu, a održat će se i predavanje gospodina Drage Kozine “Povijest sporta u gradu Krapini”, te demonstracija sportova – najavila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Grozdana Pavlović.

“Trofej Crne kraljice”

Jedinstvena atrakcija je noćna utrkama ulicama grada, koja je na rasporedu u 21 sat, o kojoj je govorio Saša Kundih, predsjednik Krapinskog sportskog saveza.
– Radi se o tradicionalnoj utrci pod nazivom “Trofej Crne kraljice”, na 5 i 10 kilometara. Organizator je Trkački klub Maraton, svi su pozvani, nema kotizacije. U Galeriji, posjetitelji će moći zaigrati šah i stolni tenis, a članovi Kickboxing kluba Krapina održat će demonstraciju borbe. Imamo i dodatni sadržaj, a to je da se ove godine u “Noć muzeja” uključuje i nogometno – košarkaški muzej Yeti. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a moći će se razgledati od 19 sati do ponoći. Inače, radi se o privatnoj muzejskoj zbirci koja je otvorena 2015. godine, u sklopu 50. godišnjice Festivala kajkavskih popevki, a vezana je prvenstveno uz malonogometni klub Yeti, koji postoji već gotovo 45 godina – najavio je Kundih.
U sklopu Tjedna kajkavske kulture, prošle je godine u Krapini otvoren i Muzej oldtimera Presečki, koji se ove godine po prvi puta uključuje u “Noć muzeja”.
– Za posjetitelje pripremamo neka iznenađenja, koja za sada neću otkrivati. U 21 sat imat ćemo prikaz jedne restauracije Cadillaca iz Brijuna, od prve do zadnje točke. Novost ove godine jest da ćemo dvama oldtimer autobusima prevoziti posjetitelje od Muzeja krapinskih neandertalaca do našeg Muzeja, te od Muzeja oldtimera do gradske Galerije – najavio je vlasnik Muzeja oldtimera Antun Presečki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba