STUDIJSKO PUTOVANJE U SLOVENIJU

U sklopu projekta “Lumen”, 75 zagorskih nastavnika, učitelja, profesora i stručnih suradnika posjetilo Sveučilište u Novoj Gorici

Objavljeno: 18.01.2018. JJ

Ukupno 75 zagorskih nastavnika, učitelja, stručnih suradnika i profesora bilo je na studijskom putovanju koje je u sklopu projekta “Lumen” održano kao dio seta aktivnosti usmjerenih na jačanje kompetencija nastavnika, stručnih suradnika i učitelja u osnovnim i srednjim školama Krapinsko – zagorske županije.
Sudjelovali su članovi radnih skupina za matematičko – informatičko – tehnološko područje, društveno – humanističko – jezično područje i područje umjetnosti, kao i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Sudionici studijskog putovanja posjetili su slovensko Sveučilište Nova Gorica, gdje su se upoznali s metodama rada s darovitim studentima, ali i načinom na koji Sveučilište surađuje s osnovnim i srednjim školama u svom okruženju. Teme koje su obrađivane odnose se na učenje na daljinu, rad s darovitima studentima sportašima te planove razvoja u području rada s darovitom djecom. Razgovaralo se i o mogućnostima međusobne suradnje, posebno na području suradnje sa srednjim školama u Republici Hrvatskoj, i savjetima za daljnji rad i uspostavu centra za rad s darovitima u Krapinsko – zagorskoj županiji.
Projekt Lumen vrijedan je 954.463,50 kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba