NA SJEDNICI VIJEĆA RODITELJA, ŽUPAN ŽELJKO KOLAR NAJAVIO DA JE ZA OSNOVNU ŠKOLU ĐURMANEC U OVOJ GODINI OSIGURANO 16 MILIJUNA KUNA

Škola bi do kraja ljeta trebala biti energetski obnovljena, a sportska dvorana završena do kraja 2018.

Objavljeno: 18.01.2018. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je na sjednici Vijeća roditelja Osnovne škole Đurmanec, na kojoj je predstavio predstojeće županijske investicije u završetak sportske dvorane osnovne škole te energetsku obnovu same škole.
Gradnja sportske dvorane OŠ Đurmanec počela je prije sedam godina, a Krapinsko – zagorska županija dosad je uložila 3,7 milijuna kuna. 1,7 milijun kuna povučeno je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Đurmanec je uložila 3,5 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja 820 tisuća kuna.

Poništen postupak

S obzirom na to da za taj projekt nisu dostupni natječaji Europske unije niti je dobiven novac od nekog ministarstva, Županija je odlučila sama financirati završetak izgradnje dvorane, za što su isprva osigurana kreditna sredstva od 7,3 milijuna kuna. Krajem prošle godine je, temeljem postojećeg troškovnika, proveden postupak javne nabave koji je kasnije poništen, jer su sve četiri pristigle ponude iznosile više milijuna iznad procijenjene vrijednosti radova.
– Krapinsko – zagorska županija je u proračunu za 2018. godinu povećala iznos osiguranih sredstva na 9,2 milijuna kuna, a trenutno je u tijeku i revizija projekta od strane projektanata, kojom ćemo dobiti dodatne uštede. Nakon revizije, ubrzo ćemo pokrenuti novi postupak za izbor izvođača radova, tako da se početak radova očekuje za vrijeme ljetnih praznika, a završetak do kraja 2018. godine – rekao je župan Kolar, koji se osvrnuo i na predstojeću energetsku obnovu OŠ Đurmanec.

Prvi radovi u svibnju

– Krapinsko – zagorska županija je prijavila energetsku obnovu Osnovne škole Đurmanec na javni poziv za energetsku obnovu zgrada, koji je provodilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Dobivena je odluka o financiranju u iznosu od 2,5 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a budući da je vrijednost cijelog projekta sedam milijuna kuna, ostatak će se financirati vlastitim županijskim sredstvima u iznosu od tri milijuna kuna te preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u iznosu od 1,36 milijuna kuna. U sklopu obnove, zamijenit će se stolarija, izvršiti toplinska izolacija vanjskih zidova i popravak krova, rekonstruirati kotlovnica i zamijeniti unutarnja rasvjeta. Prvi radovi planirani su već u mjesecu svibnju, a većina će biti završena do do početka sljedeće školske godine – zaključio je Kolar.
Na sjednici Vijeća roditelja bili su i članica Županijske skupštine Renata Novak, ravnatelj OŠ Đurmanec Krešimir Kralj te članovi školskog odbora Mia Leljak, Željko Pavić, Helena Smiljanec, Renara Šafranko i Tomislav Petrović, koji je kao predsjednik Vijeća roditelja i predsjedao sjednicom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba