UREĐUJE SE SPORTSKO IGRALIŠTE KRAPINSKE OSNOVNE ŠKOLE AUGUSTA CESARCA, PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD 700 TISUĆA KUNA

OSTVARENJE SNA: Učenici će napokon imati rukometno, nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište, a bit će tu i atletska staza i fitness na otvorenom

Objavljeno: 18.01.2018. Jelena Jazbec

U tijeku je obnova i uređenje sportskog igrališta Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini, o čemu smo razgovarali s novom ravnateljicom Matildom Juričev Žigman.
– Do sada smo imali samo jedan teren, koji nije zadovoljavao uvjete, stoga nas je Grad Krapina prijavio na natječaj za obnovu igrališta, na kojem smo dobili 700 tisuća kuna europskog novca. Izgradit će se rukometno i nogometno igralište, koje je istih dimenzija, te posebno košarkaško igralište, odbojkaško igralište, atletska staza, jama za skok u dalj, a uredit će se i fitness na otvorenome. Naravno, igralište će, osim školaraca, moći koristiti i svi građani sjevernog dijela grada, koji do sada nisu imali takve sadržaje, a sve će biti ograđeno zaštitnim mrežama – otkrila nam je ravnateljica Juričev Žigman.
Radovi su u tijeku, a trebali bi završiti do 31. ožujka.
– Ovaj projekt za nas znači jako puno. Naši su uvjeti do sada bili jako skromni, bilo je to jedno igralište na kojem niste mogli rasporediti djecu onako kako bi to trebalo za kvalitetno održavanje nastave iz tjelesnog, a sada će se to, zahvaljujući europskom novcu, ipak promijeniti. Zahvaljujem i Gradu Krapinu, koji će osigurati ostatak novca koji nam nedostaje za dovršetak projekta, već su to predvidjeli u svom proračunu za 2018. godinu. Bez pomoći Grada ne bismo uspjeli realizirati ovaj projekt. Naravno, novo igralište posebno će obradovati djecu, koja će sada imati kvalitetniju nastavu tjelesne kulture, a moći će se baviti i raznim izvannastavnim aktivnostima. Naime, mreže se neće skidati tijekom praznika, kako bi ih djeca i građani i tada mogli koristiti, a igralište će biti otvoreno tijekom cijele godine – zaključuje ravnateljica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba