U SKLOPU 18. SABORA UDRUGE “ANGELJEK”, U BRESTOVCU OREHOVIČKOM DODIJELJENE NAGRADE 12. ŽUPANIJSKE IZLOŽBE JASLICA

Nagrađene jaslice dječjeg vrtića i Srednje škole Bedekovčina, osnovnoškolaca iz Marije Bistrice i Tihane Tovernić iz brestovečke Osnovne škole

Objavljeno: 15.01.2018. zagorjeinternational

Udruga “Angeljeki” iz Brestovca Orehovičkog održala je 18. Sabor, kojemu su, u prepunoj dvorani Osnovne škole Stjepana Radića, uz brojne domaće posjetitelje, nazočili Darko Ban, načelnik Bedekovčine, domaći župnik Josip Ban, zabočki župnik Marijan Culjak, kao i drugi gosti. Sabor je bio prilika za promociju 17. broja lista “Angeljek”, koji donosi prikaz brojnih aktivnosti udruge u proteklom razdoblju, a predstavio ga je Rajko Fureš, stoloravnatelj Hrvatske udruge Muži zagorskog srca.
Uručene su i nagrade 12. Županijske izložbe zagorskih jaslica i angeljeka. Ljiljana Cvetko je naglasila kako iz godine u godinu raste interes za ovu izložbu, a posebno je pohvalila kreativnost učenika. Nagrađene su jaslice Dječjeg vrtića i Srednje škole iz Bedekovčine, OŠ Marije Bistrice te Tihane Tovernić iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički. Posebnu nagradu Udruge Zagoraca grada Zagreba dobila je obitelj Đurkan iz Graba, a svi izlagači dobili su prigodan dar organizatora.
Inače, Sabor i izložba održani su kao završni dio manifestacije “Betlehem Orehovički”, u sklopu koje već 16 godina Udruga “Angeljeki” organizira uprizorenje živih jaslica. Voditelj “Angeljeka” Zdenko Kobeščak na kraju je svima zahvalio na zajedništvu. U glazbenom dijelu programa nastupili su Irena Grden i Darko Fiket.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba