STIŽU ODLIČNE VIJESTI IZ MINISTARSTVA KULTURE: ZA PROGRAME INVESTICIJSKE POTPORE ZAGORCIMA ODOBRENO VIŠE OD 5,8 MILIJUNA KUNA

Općini Marija Bistrici milijun i pol kuna za obnovu doma kulture, po milijun kuna osigurano za Fellerovu ljekarnu u D. Stubici i zlatarsku Sokolanu

Objavljeno: 09.01.2018. Jelena Jazbec

Nakon što je Ministarstvo kulture već objavilo dio programa odobrenih za financiranje u 2018. godini, poput onih zaštite na nepokretnim i nematerijalnim kulturnim dobrima, te zaštite kulturno – umjetničkog amaterizma, vizualne te glazbene glazbeno – scenske umjetnosti i dr., objavljeni su i rezultati u kategoriji “programi investicijske potpore”.

Muzeji Hrvatskog zagorja

U toj kategoriji, od programa koji se odnose na Krapinsko – zagorsku županiju, najviše novca, 1.500.000 kuna, odobreno je Općini Marija Bistrica, za adaptaciju i uređenje doma kulture. Po milijun kuna odobreno je Gradu Donja Stubica, za obnovu Fellerove ljekarne za “Kajkavijanu” i Gradu Zlataru, za obnovu Sokolskog doma. Muzeji Hrvatskog zagorja će za sanaciju Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici dobiti 350 tisuća kuna, a po 300 tisuća kuna dobit će Grad Oroslavje za uređenje doma kulture, Pučko otvoreno učilište Krapina za uređenje i opremanje dvorane i Muzeji Hrvatskog zagorja za održavanje i obnovu objekata u kumrovečkom “Starom selu” te za opremanje Muzeja krapinskih neandertalaca. Uz to, Muzejima Hrvatskog zagorja je odobreno i 25 tisuća kuna za nabavu informatičke opreme. Po 200 tisuća kuna dobivaju Općina Zlatar Bistrica, za sanaciju krovišta doma kulture, i Općina Novi Golubovec, za obnovu doma kulture, dok će Općina Bedekovčina s odobrenih 150 tisuća kuna urediti i opremiti prostor knjižnice u Orehovici.

Nabava opreme

Za uređenje knjižnice 50 tisuća kuna je odobreno Pučkom otvorenom učilištu Donja Stubica te Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina. Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica odobreno je 25 tisuća kuna za nabavu opreme, Općinskoj knjižnici i čitaonici Krapinske Toplice 20 tisuća kuna, Gradskoj knjižnici Pregrada 15 tisuća kuna i Gradskoj knjižnici Zlatar pet tisuća kuna. Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec dobila je 10 tisuća kuna za nabavu informatičke opreme, a donjostubička “Kajkavijana” pet tisuća kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba