“Klizalište Pingvin” u Krapini organizira Igre na ledu, prijavite se – traže se spremne ekipe, glasni navijači, puno transparenata te pregršt novih i smiješnih

Hokej, curling, poligon, nogomet na ledu, grudanje… – možda je baš vaša škola, razred, mjesto ili ulica novi šampion

Objavljeno: 07.01.2018. zagorjeinternational

Klizalište “Pingvin”, koje već gotovo dva tjedna uveseljava Krapinčane, koji rado otiđu na klizanje kod OŠ Ljudevita Gaja, ove godine i u Krapini organizira Igre na ledu – projekt koji se održava tijekom zimskih mjeseci s ciljem obogaćivanja ponude sportova na ledu, pod stručnim nadzorom vrhunskih sportaša, umjetničkih klizačica i hokejaša. Ovaj edukativan i zabavan program se sastoji od natjecanja ekipa, predstavnika svojih škola u poznatim disciplinama zimskih sportova.

Zagorci na ledu

– Ovo je četvrta godina Igara na ledu, a postale su nezaobilazan dio sportsko -rekreativne ponude tijekom zimske sezone. A hoćemo li ispuniti sva očekivanja i opravdati epitet najzabavnijih Igara na ledu u Hrvatskoj, ovisi i o vama. Naime, dosadašnji natjecatelji iz Zagreba i Dubrovnika koji su nam ukazali povjerenje da ih provedemo kroz čari Igara na ledu, s klizališta su odlazili veseli i sretni, a želja nam je da iskustvo na ledu probaju i Zagorci – kaže nam Hrvoje Appelt iz Klizališta Pingvin.
Dodaje da su, višegodišnjim ulaskom ekipa raznih godišta na njihovo klizalište, s ciljem da iskuse nešto novo na ledu, Igre na ledu postale prihvaćene od svih generacija, a posebice onih najmlađih.
– Ove godine želimo okupiti zainteresirane školarce i odrasle, a ubuduće natjecanje u Igrama na ledu omogućiti i širom Hrvatske. Želimo potaknuti stvaranje nove vrijednosti za sve uzraste. Naime, u Hrvatskoj kliže manje od pet posto populacije. U Sloveniji se, primjerice, na ledu snalazi 60 posto građana, u Nizozemskoj 80 posto, a u Rusiji i Kanadi i do 90 posto stanovnika. Hrvati imaju mnogo prostora za poboljšanje klizačkog umijeća. Kroz promociju sporta i poticanje druženja ekipa želimo da djeca predstave svoje škole i kvartove. Natjecateljski i sportski duh te timski rad važan su čimbenik u razvoju mladih – objašnjava Appelt.
A igrat će se pond hokej na ledu, curling, natjecanje u tricama, poligon, nogomet na ledu te, ukoliko do početka igara padne snijeg – grudanje na ledu.

– Za ovu sezonu Igara na ledu želimo vidjeti spremne ekipe, glasne i srčane navijače, puno transparenata te pregršt novih, smiješnih i emotivnih situacija – zaključuje Appelt.
Natjecati se mogu svi zainteresirani. Ekipa koja se prijavljuje za “Igre na ledu” mora imati osam natjecatelja, a​ zainteresirani mogu prijaviti ekipe koje predstavljaju – školu, razred, mjesto ili ulicu.

Popunjavanje prijavnica

​- Natjecanje će se održati u više kategorija, a nakon zaprimljenih prijava sve ekipe obavijestit ćemo o sistemu i rasporedu natjecanja. Svoju prijavu ekipe potvrđuju ispunjavanjem službene prijavnice i uplatom kotizacije koja iznosi 50 kuna po igraču, odnosno 400 kuna po ekipi. Natjecatelji mogu nastupati samo za jednu ekipu, odnosno natjecatelj ne može biti prijavljen u dvije različite ekipe koje nastupaju. Više se može saznati i na Facebook stranici Klizališta Pingvin ili na brojeve mobitela 099/ 789-6814 i 099/827-2768 – zaključuje Appelt.
Inače, instruktori klizališta Pingvin spadaju u sam vrh stručnog kadra za sportove na ledu u Hrvatskoj, a medalje na klizaljkama su osvajali po Europi, Americi, Aziji pa čak i Africi. Svoj doprinos sportu danas nude kroz edukaciju mladih i konstantnom popularizacijom sportova na ledu. Tim klizališta Pingvin za sportove na ledu specijalizirala se duže od 20 godina, zato dopustite da vas “na ledu” održe profesionalci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba