Tri mjeseca nakon najave smanjenja broja službenika, ministarstva zapošljavaju 326 novih

Na neodređeno traže tajnike, savjetnike, stručnjake za žičare, prevoditelje…

Objavljeno: 04.01.2018. zagorjeinternational

Više je ministarstava u prosincu prošle godine raspisalo natječaje za 326 novih državnih službenika koji će, po njihovom okončanju u siječnju ove godine, zasjesti u slobodne fotelje unutar državne uprave, i to na neodređeno vrijeme.
Najviše se novih radnih mjesta otvorilo unutar Ministarstva financija, odnosno Carinske i Porezne uprave, piše Jutarnji list.
U Carinskoj upravi će na neodređeno tako zaposliti 37 novih službenika, od čega najviše carinika po carinskim uredima diljem zemlje, dok će dva upravna referenta završiti u središnjem uredu te Područnom carinskom uredu Zagreb.

Sustav financija

Tome treba još pribrojiti 14 novih radnika koji dolaze direktno u Ministarstvo financija – traže se stručni suradnici, savjetnici i viši inspektori – čime će broj zaposlenih u sustavu državnih financija narasti za 120 novih stalnih djelatnika.
Drugo tijelo državne uprave po broju slobodnih radnih mjesta je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture koje kroz tri raspisana natječaja traži 55 novih radnika – od djelatnika stručnih za inspekciju sigurnosti cesta i prometa, preko službe za željeznički promet i žičare, sektora za pomorce, lučkih kapetanija pa sve do službe za planiranje i izvršavanje proračuna ili glavnog tajništva.
A nakon što je u listopadu prošle godine ministar branitelja Tomo Medved raspisao natječaj za 50 novih djelatnika, 29. prosincu otvorio je još jedan natječaj za još 28 službenika. Medvedu tako nedostaje jedan stručni referent u sektoru za normativnu djelatnost, mnoštvo stručnih savjetnika i suradnika, ali najviše njih, 22 službenika, završit će u Upravi za psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć.
Nove suradnike treba i ministar državne imovine Goran Marić, koji natječajem traži 19 novih službenika.

Državna imovina

Jedan izvršitelj završit će u Glavnom tajništvu, jedan odlazi na radno mjesto u Upravu za nekretnine, novi radnici traže se i za službu za zemljišta, službu za poslovne prostore, upravu za trgovačka društva i razne druge dijelove ministarstva.
Javni natječaj raspisalo je i Ministarstvo uprave: traže osam novih stručnih suradnika, savjetnika i referenata, a i oni će svi, kao i preostalih 318 novih činovnika, biti zaposleni u stalni radni odnos.
Natječaji su raspisani samo tri mjeseca nakon što je ministar uprave Lovro Kuščević najavio kako očekuje da će se broj državnih službenika, zbog informatizacije birokratskih procesa kroz sustav e-građani, kroz sljedećih pet godina značajno rasteretiti, ali i smanjiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba