USPJEŠNO ZAVRŠENA NAJUSPJEŠNIJA I NAJNAPETIJA “KUTIJA ŠIBICA” IKAD

NAJVEĆI BROJ PRIJAVA, NAJNEIZVJESNIJA BORBA: MNK Cvjetno Poliklinika Milojević pobjednici 47. izdanja “Kutije”

Objavljeno: 29.12.2017. zagorjeinternational

Ovogodišnje, 47. izdanje Kutije šibica pokazalo se uspješnim, nastavljajući trend uspona turnira koji se smatra jednim od najboljih malonogometnih turnira u Europi. Na 47. izdanje “Kutije” prijavilo se ukupno 206 ekipa, što je najvećih broj u posljednjih deset godina. Jednako tako, primjetan je i povratak publike u dvorane u kojima su se igrale utakmice, pa je tako posljednja tri dana na utakmicama bilo više od 8500 tisuća ljudi, od čega je najveći broj, već tradicionalno, bio na utakmicama koje su se igrala na Štefanje, kada je u dvorani bilo oko 3500 tisuće ljudi, dok je barem 500 gledatelja ostalo izvan dvorane. O tome da je Kutija ponovno turnir na kojemu se mora nastupiti, ali i koji se mora pogledati svjedoče i izjave brojnih poznatih osoba koje kažu kako “Kutija” atmosferom i kvalitetom prikazanog nogometa podsjeća na zlatne dane turnira.
MNK Cvjetno Poliklinka Milojević pobjednik je 47. izdanja malonogometnog turnira “Kutija šibica” powered by Coca-Cola. Naime, o ovogodišnjem pobjedniku popularne “Kutije” odlučivali su sedmerci.

Lutrija sedmeraca

Prvi su na gol zapucali igrači Cvjetnog. Precizan je bio Hrvoje Penava za 1:0, a na 1:1 izjednačio je Marinko Šamija. Kristijan Grbeša pogodio je za 2:1, a onda, nevjerojatna drama. Ante Ćorluka za Splićane pogađa gredu, a Matiji Caparu je vratar Biberona Franko Bilić obranio udarac za trofej. Posljednji izvođač za Biberon bio je Tihomir Novak, kojemu je u trenutku udarca stajna noga proklizala i lopta završava iznad gola.
Bogate nagrade pobjednicima turnira uručili su Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Darko Matošković, predstavnik Coca-Cole, glavni sponzor turnira, Marinko Tomić, ravnatelj USO, Tomislav Rosić, predstavnik ROST–ŠPORT, sponzor turnira i Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba. Nagrade za drugo mjesto seniorskog turnira uručili su Ivica Lovrić, Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Marinko Tomić, ravnatelj USO i Tomica Perlić, direktor prodaje i predstavnik sponzora telekomunikacije.
Prošlogodišnji pobjednici Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi Fimato Sport ove su godine osvojili treće mjesto u glavnom turniru seniora, nakon što su u četvrtak sa 4:2 bili bolji od Big Bang Teama, nadoknadivši dva pogotka zaostatka.
U ženskom turniru pobjedu su odnijele nogometašice MNK Alumnus SC Flegar koje su u finalnom dvoboju sa 5:0 pobijedile ŽMNK MC Plus DC Grzela Fotex Sveta Nedjelja. Po dva pogotka postigle su Tomislava Matijević (10, 34) i Mateja Zver (25, 30), a jednom je mrežu pogodila Martina Krog (25).
Pobjedničkoj momčadi ženskog turnira nagrade su uručili Milan Bandić, Gradonačelnik Zagreba, Marinko Tomić, ravnatelj USO, Darko Matošković, Petar Jurčević, predstavnik Hotela&Hostela Zagreb i Tomislava Topalović, predstavnik Carwiz Rent a car. Nagrade za drugo mjesto ženskog dijela turnira uručili su Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, Mladen Palac, predsjednik Upravnog vijeća USO, Marinko Tomić, ravnatelj USO I Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba.
Turnir veterana završio je trijumfom momčadi Matan Nekretnine Senjak koja je u finalu svladala Sofru sa 2:0. Vodeći pogodak postigao je Mate Dragičević (33), a za konačnih 2:0 lopta se u 35. minuti od nesretnog Stjepana Jukića odbila i prevarila njegovog suigrača, vratara Sofre Darka Horvata.
Nagrade veteranima uručili su Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Darko Matošković, predstavnik Coca-Cole, glavni sponzor turnira, Marinko Tomić, ravnatelj USO, Mladen Vušak, jedan od začetnika i utemeljitelja turnira i Tomislav Rosić, predstavnik ROST–ŠPORT. Nagrade za drugo mjesto veteran uručili su Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Boris Nagyszombaty, predstavnik Zagrebačke pivovare, sponzor turnira, Marinko Tomić, ravnatelj USO Tomislav Madžar, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović.

Nagradni fond

Pobjednicima seniorskog dijela turnira pripalo je 60.000 kuna plus 31,500 kuna vrijedan poklon bon u uslugama USO, a drugoplasiranim seniorima pripalo je 25.000 kuna plus 22.500 kuna vrijedan poklon bon u uslugama USO.
Pobjednicima veteranskog dijela turnira pripao je novčani iznos od 20.000 kuna plus 19.500 kuna vrijedan poklon bon u uslugama USO, a drugoplasiranoj veteranskoj ekipi pripao je novčani iznos od 10.000 kuna te 9150 kuna vrijedan poklon bon u uslugama USO. Pobjednicama ženskog turnira pripao je novčani iznos od 12.500 kuna plus 10.650 kuna vrijedan poklon bon u uslugama USO, a drugoplasiranoj ženskoj ekipi pripao je novčani iznos od 7500 kuna plus poklon bon u uslugama USO u iznosu od 7950 kuna.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba