NA PRVENSTVU HRVATSKE U RIJECI ZAGORSKI PLIVAČI PONOVNO BRILJIRALI

Olimpovci Tesa Novak i Karlo Iljaš višestruki državni prvaci

Objavljeno: 27.12.2017. JJ

Na Prvenstvu Hrvatske u 25-metarskim bazenima, održanom u Rijeci, nastupilo je 388 plivačica i plivača iz 33 hrvatska plivačka kluba. Natjecatelji koji su kroz sustav kvalifikacija na regionalnim prvenstvima Hrvatske stekli pravo nastupa na ovom natjecanju, borili su se za naslove državnog prvaka u seniorskoj, mlađoj seniorskoj, juniorskoj i mlađoj juniorskoj konkurenciji. Na plivačkom kompleksu Kantrida nastupilo je devet plivačica i plivača Plivačkog kluba Olimp Zabok, pod vodstvom sportskog direktora Ivice Androića, koji su i na ovom prvenstvu ostavili odličan dojam.

Ženska štafeta

Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvario je junior Karlo Iljaš u disciplini 400 mješovito. Postao je seniorski, mlađi seniorski i juniorski državni prvak. U ženskoj konkurenciji, mlađa juniorka Tesa Novak postala je državna prvakinja u disciplinama 200 i 400 slobodno. Ponovno se i ove godine istaknula već poznata i županijskim nagradama posebno nagrađivana ženska štafeta Olimpa u sastavu Tesa Novak, Hana Sivec, Magda Slovenec i Lana Halapir, koja je osvojila dvije brončane medalje u štafetnim utrkama na 4 x 50 slobodno i 4 x 200 slobodno i dva puta bila blizu postolja, osvojivši četvrta mjesta.

15 puta u finalu

Među najbolje hrvatske plivače u svojim kategorijama unutar prvih deset plasmana uvrstili su se mlađi juniori – Hana Sivec petim mjestom na 50 leptrir, Lana Halapir osmim mjestom također na 50 leptir, Vili Sivec osmim mjestom na 200 leptir i Lara Lončarić osmim mjestom na 50 prsno. Plivački klub Olimp iz Zaboka u tri dana natjecanja plasirao se petnaestak puta u juniorska i seniorska finala. Svoje osobne rezultate na ovom državnom prvenstvu popravili su Nikola Iveković i Lovro Futivić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba