Krim policija ušla u Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica i češlja poslovanje

ŠTO JE RADIO NADZORNI ODBOR? Istražuje se sumnjiva (samo)isplata milijunskog bonusa Mladena Jozinovića, ali čini se da tu ima puno više “smeća” od samog smeća…

Objavljeno: 04.12.2017. zagorjeinternational

Kriminalistička policija u petak je ušla u sjedište tvrtke Piškornica u Koprivničkom Ivancu, potvrđeno je Podravskom listu iz nekoliko međusobno neovisnih izvora. Nalog za češljanje poslovanja javnog poduzeća čiji je zadatak izgraditi centar za gospodarenje otpadom za četiri županije sjeverozapadne Hrvatske dalo je Državno odvjetništvo, nakon što je zbog sumnjive isplate milijunskog bonusa, ali i blizu 300.000 kuna naknade, s čela tvrtke smijenjen direktor Mladen Jozinović.

Istraga u tri smjera

Istraga o tome što se sve događalo u javnom poduzeću ide u najmanje tri smjera, piše Podravski list.
Prvi je inicirao Nadzorni odbor tvrtke nakon sjednice održane 24. studenoga, na kojoj je Jozinović otpušten i naložen mu je povrat bonusa u bruto iznosu. To je tijelo dokumentaciju o skandaloznoj isplati poslalo DORH-u, najavivši da će prijavu dopuniti nakon što interna revizija završi češljanje poslovnih knjiga Piškornice, što bi, neslužbeno se doznaje, moglo biti do kraja godine.
Drugi smjer istrage, piše Podravski list, bavi se suradnjom privatnog poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom. Markulinovo poduzeće Mark-Rob dobavljalo je zemlju i drugi materijal za Piškornicu. Prema neslužbenim informacijama, koprivnička krim-policija želi rasvijetliti činjenicu da je Markulinovo poduzeće Mark-Rob dobro zarađivalo na običnoj preprodaji zemlje, pijeska i drugog materijala Piškornici. Mark-Rob, prema dostupnoj bilanci, uopće nema imovinu – ni materijalnu, ni nematerijalnu – ali na suradnji s Piškornicom, ranije i Tehnikom na gradnji novih tvornica Belupa, lani je ostvarila milijunske prihode.

Kupovina parcele

Treći smjer policijske istrage odnosi se na preispitivanje ugovora temeljem kojega je javna tvrtka od Općine Koprivnički Ivanec kupila parcelu na kojoj će se graditi centar za gospodarenje otpadom. Ugovor kojim je Koprivnički Ivanec prodao parcelu od 11 jutara Piškornici potpisali su 10. rujna 2014. godine Mladen Jozinović i tadašnji zamjenik načelnika općine Ivica Petričević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba