ADVENT U MARIJI BISTRICI

Vikend medenjaka i gvirca, Ledena bajka, Adventska noć i doček Nove godine u podne uz veliki koncert Marka Vukesa i tombolu, a nagrada je Hyundai i20… – a ni to nije sve, dođite i uvjerite se!

Objavljeno: 01.12.2017. zagorjeinternational

Čarolija Adventa u Mariji Bistrici ove godine započinje 2. prosinca i traje do 31. prosinca. Doživjeti ugođaj Došašća u Mariji Bistrici, nacionalnom svetištu Majke Božje, uistinu je poseban doživljaj, a tradicija proslave Adventa u Mariji Bistrici nastavlja se sedmu godinu za redom s raskošnim programom koji će se provoditi kroz četiri tematska vikenda. Tako je 2. i 3. prosinca na rasporedu Dječji i vikend starih zanata, tjedan dana kasnije Vikend duhovne glazbe, 16. i 17. prosinca Vikend adventskih običaja, a 23. prosinca i na sam Badnjak, slatki Vikend medenjaka i gvirca.

Autohtoni božićni ukrasi

Posjetitelji će moći uživati u Bistričkom adventskom sajmu, koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene tehnikama naših starih.
– Bistrički advent ove godine posjetiteljima nudi bogatstvo mirisa i okusa! Moći ćete uživati u autohtonim zagorskim delicijama i slasticama naših baka na Tradicionalnom adventskom (do)ručku. Ugodite duši, ali i nepcu, posjetite Festival medenjaka i gvirca, kulinarsko natjecanje u pripremi božićnih medenih kolačića! Mirisi medenjaka, kuhanog vina, kuhanog gvirca te raznih oblizeka zasigurno su dovoljan razlog da nas posjetite u Mariji Bistrici – pozivaju iz marijabistričke Turističke zajednice.
Svakog vikenda očekuju vas nastupi brojnih KUD-ova, dječjih zborova, vokalnih skupina, klapa, bendova i istaknutih glazbenih umjetnika, dok vas čarobna zimska idila na ledu očekuje na klizalištu “Bistrička ledena bajka”: Zakližite, zaplešite, probudite dijete u sebi i uživajte u predstavama na ledu “Pepeljuga” i “Ledena bajka”!

Nova atrakcija

Inače, i ove godine Mariju Bistricu krasit će jedinstvene jaslice s motivima drvenih dječjih igračaka, a nova adventska atrakcija oduševit će sve ljubitelje fotografije. Naime, za najljepšu adventsku fotografiju s pogledom na Baziliku Majke Božje Bistričke bit će postavljen poseban okvir s motivima drvenih dječjih igračaka.
U Mariji Bistrici sprema se i Adventska noć svjetla uz puštanje lampiona s duhovnom porukom.
Advent završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne, na središnjem bistričkom trgu uz koncert “Ex banda” i Marka Vukesa s bendom “Share Love With Others” te veliku Bistričku božićnu tombolu, gdje je glavna nagrada automobil Hyundai i20, sponzora Auto Štagar! Pokazala se ta tombola punim pogotkom prošle godine, kada je Auto Štagar poklonio Hyundai i10, a ove je godina nagrada još bolja i vrjednija – Hyundai i20.
– Pozivamo vas da dođete u Mariju Bistricu i osjetite istinski duh Došašća – pozivaju iz TZ-a Marije Bistrice, dodajući da se detaljan program Adventa u Mariji Bistrici može pronaći na sljedećem linku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba